Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Θλιβερή η παρουσία του κ. Μαργέτα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας

 Κρανίδι, 26.08.2024

Δελτίο Τύπου

Θλιβερή ήταν η παρουσία του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Μαργέτα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας της 23ης Αυγούστου 2024.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Ερμιονίδας για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου 2024, το οποίο έφερε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ο ίδιος ο κ. Μαργέτας.

Αλγεινή εντύπωση δημιούργησε το γεγονός ότι κατά την συζήτηση του εν λόγω θέματος, οι παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι από την παράταξη του κ. Μαργέτα ήταν μόνο ο ίδιος και ο κ. Παναγιώτης Αγρίμης, αφού οι υπόλοιποι επτά είτε αποχώρησαν είτε δεν προσήλθαν στην συνεδρίαση.

Έτσι βιώσαμε μια ακόμη πρωτοτυπία, όπου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να φέρνει ένα υποτίθεται σημαντικό θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και όταν αυτό συζητείται, ο επικεφαλής να έχει απομένει μόνος και έρημος για να υποστηρίξει τις απόψεις του.

Στην εισήγηση που έκανε ο κ. Μαργέτας, ισχυρίστηκε ότι οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις που συνδιοργανώνει το φετινό Καλοκαίρι ο Δήμος Ερμιονίδας με πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, σωματεία και φορείς, είναι χαμηλού επιπέδου, ότι κοστίζουν συνολικά πολλά χρήματα στους Δημότες, το πρόγραμμά τους θα έπρεπε να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και ότι ουσιαστικά υπάρχει ανυπαρξία δωρεάν εκδηλώσεων για τους πολίτες.

Αποστομωτική απάντηση έλαβε από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλο, ο οποίος αφού ξεκαθάρισε ότι βάση του Νόμου, το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων καταρτίζεται από την Δημοτική Αρχή η οποία επιλέχθηκε από τους Δημότες για να διοικήσει τον τόπο μας και έχουν εγγραφεί στον Προϋπολογισμό του Δήμου, ο οποίος έχει ψηφισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ένα πλούσιο, πολυδιάστατο και πολυσχιδές πρόγραμμα των φετινών Καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι οποίες ξεκίνησαν στις 15 Ιουνίου, θα ολοκληρωθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου και έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, αφού τις έχει παρακολουθήσει μεγάλο πλήθος κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου μας.

Όσον αφορά στα ποσά χρηματοδότησή τους από τον Δήμο Ερμιονίδας, ο κ. Γεωργόπουλος απέδειξε ότι αυτά είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτό των περασμένων ετών και όλων των προηγούμενων δημοτικών διοικήσεων, οπότε καμία σπατάλη δημοτικού χρήματος δεν υφίσταται.

Αντιθέτως σε αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις υπάρχει δωρεάν προσωπική εργασία για την διεξαγωγή τους από Αντιδημάρχους του Δήμου Ερμιονίδας, κάτι το οποίο συνεπάγεται μείωση του συνολικού κόστους των εκδηλώσεων αυτών.

Μάλιστα, επειδή οι περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του φετινού Καλοκαιριού αποτελούν συνδιοργάνωση του Δήμου Ερμιονίδας με πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, σωματεία και φορείς, ο κ. Γεωργόπουλος κάλεσε τον κ. Μαργέτα να δηλώσει ξεκάθαρα εάν επιθυμεί να διακοπεί η επιδότηση του Δήμου προς όλους αυτούς τους φορείς.

Ιδιαίτερα στάθηκε ο κ. Γεωργόπουλος στον ψευδή και συκοφαντικό ισχυρισμό του κ. Μαργέτα ότι δήθεν φέτος το Καλοκαίρι υπάρχει ανυπαρξία δωρεάν εκδηλώσεων για τους πολίτες.

Ο Δήμαρχος κατέρριψε τον ψευδή ισχυρισμό του κ. Μαργέτα, αφού απαρίθμησε πάνω από 60 δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ εισιτήριο είχαν μόνο 8 εκδηλώσεις.

Τέλος, καταπέλτης για τον κ. Μαργέτα υπήρξε η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Δαμιανού Κουτούβαλη, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι κάθε χρόνο ο ίδιος προσφέρει δωρεάν εργασία στο στήσιμο και στην προετοιμασία 90 και πλέον πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Δήμο μας, οπότε ο συκοφαντικός ισχυρισμός περί ανυπαρξίας εκδηλώσεων τον προσβάλλει βάναυσα.

Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα της γνωμοδότησης επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), για την δημιουργία Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος στην εκτός σχεδίου περιοχή «Χηνίτσα» του Δήμου Ερμιονίδας, από την εταιρεία “Hinitsa Bay Holdings Μονοπρόσωπη Α.Ε.”.

Την εξαιρετική μελέτη, η οποία έλαβε την ομόφωνη έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσίασαν διεξοδικά στους Δημοτικούς Συμβούλους στελέχη της εταιρείας.

Και εδώ υπήρξε δυσάρεστη παραφωνία η τοποθέτηση του κ. Μαργέτα, ο οποίος αφού προσπάθησε να μειώσει το επίπεδο του τουριστικού προϊόντος της Ερμιονίδας κάνοντας αναφορές σε “τρύπια σεντόνια”, κατηγόρησε τον Δήμαρχο Ερμιονίδας για δήθεν καθυστέρηση στην πορεία της συγκεκριμένης επένδυσης, αφού το θέμα είχε έρθει προς συζήτηση στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και αναβλήθηκε.

Η αλήθεια όμως αναδείχθηκε από τον κ. Γεωργόπουλο, ο οποίος ανέφερε η αναβολή δόθηκε με υπαιτιότητα της ίδιας της εταιρείας, εφόσον δεν κατάφεραν τα στελέχη της να παραστούν στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο για να κάνουν την απαραίτητη ενημέρωση στους Δημοτικούς Συμβούλους, ενώ η συγκεκριμένη επένδυση έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2023, δηλαδή εδώ και 20 μήνες, οπότε η καθυστέρηση των 23 ημερών για την επιβαλλόμενη παρουσίαση της μελέτης, είναι αμελητέα.

Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί σαν κερασάκι στην τούρτα, η ακατανόητη στάση του κ Μαργέτα και των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής του, κ.κ. Παναγιώτη Αγρίμη, Νίκου Αντώνιοζα και Ιωσήφ Γανώση, οι οποίοι ψήφισαν υπέρ της φαραωνικής επέκτασης των υπαρχόντων ιχθυοκαλλιεργειών στην Βουρλιά και στο Θυννί, αδιαφορώντας πλήρως για τις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε αυτή στις περιοχές εφαρμογής της, (δηλαδή στις Δημοτικές Κοινότητες Διδύμων, Κοιλάδας και Κρανιδίου), όσον αφορά την μόλυνση του περιβάλλοντος, την τουριστική ανάπτυξη και την αλιεία.

Γραφείο Τύπου

«Δυνατή Ερμιονίδα»