Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΓΙΑ TO ΜΕΓΑ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΛΟΠΩΝ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.



 Κρανίδι, 12 Νοεμβρίου 2013
Προς : κ. Νικόλαο Δένδια,
Υπουργό Δημόσιας Τάξης
& Προστασίας του Πολίτη
Π. Κανελλόπουλου 4,
                                                                101 77, Αθήνα







Διεύθυνση : 21300, Κρανίδι            
E – mail : dinatiermionida@gmail.com                                       





Aξιότιμε κύριε Υπουργέ,
           
            Με την παρούσα επιστολή επικοινωνώ μαζί σας, αφ’ ενός για να σας ενημερώσω για την επικρατούσα κατάσταση τήρησης της τάξεως και εφαρμογής του νόμου στο Δήμο Ερμιονίδας και αφ’ ετέρου να υποβάλλω την παράκληση όπως αρμοδίως μεριμνήσετε για την αποκατάστασή της.
            Η εγκληματικότητα στο Δήμο μας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει διογκωθεί σε μεγάλο βαθμό. Τα περιστατικά κλοπής έχουν αυξηθεί υπερβολικά και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν το χαρακτήρα της ληστείας μετά φόνου. Κατ’ επανάληψη επίσης, έχουν δεχθεί επιθέσεις και υποκαταστήματα τραπεζών.
            Οι δράστες έχουν εντελώς αποθρασυνθεί και δρουν ανενόχλητοι προβαίνοντας πολλές φορές σε πράξεις με ιδιότητες ληστρικής επιδρομής.
            Οι φιλήσυχοι δημότες και οι κάτοικοι του Δήμου μας είναι ανάστατοι,  τρομοκρατημένοι και αγανακτισμένοι. Αρκετοί από αυτούς έχουν πέσει θύματα των αδίστακτων κακοποιών και πέραν του κινδύνου, της ψυχικής ταλαιπωρίας και των φθορών, έχουν χάσει χρήματα και τιμαλφή, καθώς και οικογενειακά κειμήλια μεγάλης για αυτούς συναισθηματικής αξίας.


Κύριε Υπουργέ,
           
            Ο Δήμος Ερμιονίδας καταλαμβάνει γεωγραφική έκταση 417,59 τ. χλμ. και οι απογεγραμμένοι κάτοικοι ανέρχονται στους 14.900, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται κατά πολύ. Η οικιστική ιδιομορφία με πολλές παραθεριστικές ή μόνιμες κατοικίες, εκτός πόλεων, διευκολύνει το έργο των κακοποιών και δυσκολεύει την αποτελεσματική αστυνόμευση.          
            Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του διοικητή και του προσωπικού του Α.Τ. Κρανιδίου, είναι αδύνατον να γίνει αστυνόμευση με τα πιο πάνω δεδομένα από 18 άτομα, τα οποία καταγράφονται ως υπηρετούσα δύναμη και υπολείπονται προφανώς κατά πολύ του προβλεπόμενου και απαραίτητου αριθμού αστυνομικών οργάνων για τη φύλαξη της περιοχής. Ας ληφθεί υπ’ όψιν ότι είναι ανεπαρκή και τα διαθέσιμα σε αυτούς μέσα.




Κύριε Υπουργέ,
           
            Παρακαλώ πολύ να ενεργήσετε αρμοδίως και αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση της δύσκολης καταστάσεως στην οποία έχουμε περιέλθει ως Δημότες και κάτοικοι του Δήμου Ερμιονίδος.




Με εκτίμηση


Γιάννης Γεωργόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος
του Δήμου Ερμιονίδας



Κοινοποίηση προς :
1)κ. Αρχηγό ΕΛ. ΑΣ.
2)κ. Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου
3)κ. Αστυνομικό Διευθυντή Αργολίδας
4)κ. Διοικητή Α.Τ. Κρανιδίου