Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ.                                                                  

Κρανίδι, 14-01-2014

    Προς
·   Αξιότιμο Υπουργό Ν.Α. κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη
·   Αξιότιμο Υπουργό ΠΕ.Κ.Α. κ. Ιωάννη Μανιάτη
·   Αξιότιμο Υφυπουργό Π. & Α. κ. Ιωάννη Ανδριανό
·   Αξιότιμο Βουλευτή Αργολίδας κ. Δημήτριο Κοδέλα


Με ιδιαίτερη έκπληξη και λύπη πληροφορηθήκαμε τις επικείμενες αλλαγές στη λειτουργία των Λιμεναρχείων και τη σχεδιαζόμενη υποβάθμιση των Υπολιμεναρχείων Ερμιόνης και Πόρτο Χελίου σε Λιμενικά τμήματα καθώς και την κατάργηση του Λιμενικού σταθμού της Κοιλάδας. Δυστυχώς συνεχίζεται η υποβάθμιση παροχής κρατικών υπηρεσιών στο Δήμο μας και δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία και η οικονομική αιμορραγία των Δημοτών. Συνεχίζονται οι ψυχροί σχεδιασμοί επί χάρτου και οι υπολογισμοί των αριθμών, παραβλέποντας τον παράγοντα άνθρωπο και τις ανάγκες του. 
Στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν έχουμε απλά υποβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών και  κοινωνική ταλαιπωρία, αλλά σοβαρότατο θέμα ασφάλειας και εφαρμογής των νόμων. 
Οι Λιμενικές αρχές στην περιοχή μας δημιουργήθηκαν, προφανώς, για να καλύψουν τις ανάγκες της.
 Υποβαθμίζονται και καταργούνται διότι έπαψαν να υπάρχουν οι ανάγκες αυτές; Σταμάτησαν να λειτουργούν τα λιμάνια; 
Μειώθηκε το μήκος της εποπτευόμενης ακτογραμμής; Μίκρυνε η απόσταση μεταξύ Ναυπλίου και Ερμιονίδας και έτσι θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση των Λιμενικών αρχών του Ναυπλίου στην εποπτεία του τομέα ευθύνης ή θα πυροδοτηθεί παντός είδους παρανομία και ασυδοσία στην περιοχή μας;
Εκφράζοντας και την ανησυχία και δυσαρέσκεια των συνδημοτών μας για τις επικείμενες αλλαγές, παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την σχεδιαζόμενη υποβάθμιση των Υπολιμεναρχείων Ερμιόνης και Πόρτο Χελίου και την κατάργηση του Λιμενικού σταθμού της Κοιλάδας. 
Το μεγάλο μήκος ακτογραμμής, η μεγάλη κίνηση των λιμένων (ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες), οι θαλάσσιες δραστηριότητες και οι χρήσεις στη ζώνη του αιγιαλού, στα όρια ευθύνης του Δήμου μας και η μεγάλη απόσταση από την κεντρική διοίκηση δεν επιτρέπουν την υποβάθμιση των υφιστάμενων υπηρεσιών. Αντίθετα, οι πραγματικές ανάγκες και οι επικρατούσες συνθήκες είναι τέτοιες που θα πρέπει να εξεταστεί η περίπτωση αναβάθμισης των υπηρεσιών σε ένα Λιμεναρχείο και δύο Λιμενικούς σταθμούς. 
Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές του Νομού Αργολίδας, 
παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την αποτροπή της σχεδιαζόμενης υποβάθμισης των λιμενικών υπηρεσιών του Δήμου Ερμιονίδας.  
Ιδιαιτέρως απευθυνόμαστε στους κ.κ. Μανιάτη Ιωάννη Υπουργό ΠΕΚΑ και Ανδριανό Ιωάννη Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και παρακαλούμε όπως μέσω της κυβερνητικής σας ιδιότητας ασκήσετε επιρροή για την τροποποίηση της επικείμενης απόφασης, εκφράζοντας το δίκαιο αίτημα του συνόλου των δημοτών μας.
Με τιμή
Γιάννης Γεωργόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας