Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κρανίδι 6 Οκτωβρίου 2014


Επεισόδιο μεταξύ Δημάρχου Ερμιονίδας Δ. Σφυρή και Δημοτικού Συμβούλου της “Δυνατής Ερμιονίδας” Ι. Γανώση, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 30ης Σεπτεμβρίου 2014 και αναβολή ψηφοφορίας για τον ορισμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π. “Λιμενικό Ταμείο Δήμου Ερμιονίδας”. 


Συνδημότισσες, Συνδημότες


Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για το περιστατικό το οποίο εξελίχθηκε σε επεισόδιο και κατέληξε στην αναβολή της ψηφοφορίας για τον ορισμό των μελών του 15μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Ερμιονίδας, κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Ερμιονίδας στις 30 Σεπτεμβρίου 2014.

Όπως ο Νόμος ορίζει, η παράταξή μας ως Μείζων αντιπολίτευση του Δήμου δικαιούται και οφείλει να προτείνει στελέχη της, τα οποία κατόπιν της διαδικασίας ψηφοφορίας στο Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με αυτά τα οποία προτείνει η Συμπολίτευση και οι άλλες παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, αναδεικνύονται σε μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ν. Π. , Επιτροπών και Δημοτικών Επιχειρήσεων του Δήμου.

Στη συγκεκριμένη διαδικασία της συνεδρίασης του Δ.Σ. της 30ης Σεπτεμβρίου 2014, για τον ορισμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας, η παράταξή μας διά του επικεφαλής της κ. Γ. Γεωργόπουλου, πρότεινε ως εκπρόσωπο της μειοψηφίας, τον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξής μας κ. Ιωσήφ Γανώση, για τη διαδικασία της ψηφοφορίας από το Δ.Σ.. Ο Δήμαρχος κ. Σφυρής, ζήτησε από τον κ. Γεωργόπουλο την αντικατάσταση της υποψηφιότητας του κ. Γανώση, με άλλο πρόσωπο της παράταξής μας για τη θέση αυτή. Οι λόγοι της πρωτόγνωρης αυτής παρέμβασης του Δημάρχου δικαιολογήθηκαν από τον ίδιο ως εξής:

« Το συγκεκριμένο πρόσωπο (Ιωσήφ Γανώσης) δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε χώρο που ελέγχεται από το Λιμενικό Ταμείο και υπάρχουν εκκρεμότητες ως προς την παραχώρηση και άδεια χρήσης του επαγγελματικού του χώρου.

Για λόγους δεοντολογίας ο κ. Γανώσης δεν μπορεί να είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας, όταν εκκρεμούν υποθέσεις που έχουν να κάνουν με την υποστήριξη των συμφερόντων του Λιμενικού Ταμείου.

Πέραν αυτού προσφάτως ο κ. Γανώσης ζήτησε και έλαβε ευνοϊκή γι’ αυτόν απόφαση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής μία μόλις εργάσιμη ημέρα πριν από τη λήξη της θητείας της (27-8-2014). Να σημειωθεί ότι η προαναφερόμενη απόφαση δεν έχει έγκριση νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου.

Αυτήν την πρωτοφανή και αντιδεοντολογική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, χρησιμοποίησε ο κ. Γανώσης σε δικαστήριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ναυπλίου που διεξήχθη την 23/9/2014 και από την οποία παραιτήθηκε διά του πληρεξούσιου δικηγόρου του εκ του δικογράφου του ».

Η παράταξή μας κρίνει ως αντιδεοντολογική, πρωτοφανή και προμελετημένη την παρέμβαση του Δημάρχου κ. Σφυρή. 

1.  Από ποια νομική διάταξη ή ποιους δεοντολογικούς κανόνες προκύπτει ότι ο έχων επαγγελματική δραστηριότητα ή όποια άλλη σχέση στο χώρο ευθύνης και δικαιοδοσίας οποιουδήποτε Ν.Π. δεν επιτρέπεται η συμμετοχή του σε αυτό και μάλιστα ως μειοψηφία;

Με το σκεπτικό αυτό, θα πρέπει να κριθεί και η συμμετοχή Γονέων στις σχολικές επιτροπές, επαγγελματιών σε Ν.Π. Δημοτικές επιχειρήσεις κ.ο.κ.

2.  Η λήξη της θητείας της προηγούμενης Δημοτικής αρχής και των Ν.Π., Επιτροπών κλπ., σε ποια ημερομηνία ορίζεται και έως πότε είχε την ευθύνη και τη νομιμότητα;

Κατά τον κ. Σφυρή και την παράταξή του.


Τότε:  

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

.......

Επειδή λοιπόν η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν έχει λίγο - πολύ καθαρά υπηρεσιακό χαρακτήρα, όπως ισχυρίζεται ο Σταύρος Κούστας, αλλά έχει ουσιαστικό χαρακτήρα μέχρι την 31η Αυγούστου 2014, τους καλούμε να πράξουν τα εξής:

1). Να σταματήσουν από αύριο Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 την ρίψη απορριμμάτων στην παράνομη υπερχωματερή του Κάμπου Κρανιδίου - Κοιλάδας......




ή Τώρα;

       Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

.......

Πέραν αυτού προσφάτως ο κ. Γανώσης ζήτησε και έλαβε ευνοϊκή γι’ αυτόν απόφαση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής μία μόλις εργάσιμη ημέρα πριν από τη λήξη της θητείας της (27-8-2014). Να σημειωθεί ότι η προαναφερόμενη απόφαση δεν έχει έγκριση νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου.

Αυτήν την πρωτοφανή και αντιδεοντολογική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, χρησιμοποίησε ο κ. Γανώσης σε δικαστήριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ναυπλίου που διεξήχθη την 23/9/2014 για να τύχει ευνοϊκής γι΄αυτόν απόφασης.....


3. Το ότι δεν έχει ακόμη έγκριση νομιμότητας από την αποκεντρωμένη Διοίκηση μια απόφαση, δεν σημαίνει ότι είναι παράνομη. 

4.  Η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ερμιονίδας, δεν ήταν ούτε πρωτοφανής ούτε αντιδεοντολογική. Η 27η Αυγούστου είναι νωρίτερα από την 31η Αυγούστου, που νόμιμα είναι η τελευταία μέρα διοίκησης του Δήμου από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

5.  Με ποιό δικαίωμα ο Δήμαρχος υποδεικνύει αλλαγή προτεινόμενου εκπροσώπου της μειοψηφίας; Άλλωστε πως μπορεί να να επηρεάσει τις αποφάσεις ενός Δ.Σ. ένας στους 15, που είναι συνολικά τα μέλη του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας.

6.  Προφανώς η αντίδραση του κ. Δημάρχου στρέφεται κατά του συγκεκριμένου προσώπου. Πρέπει όμως να γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος ότι ο Ιωσήφ Γανώσης είναι Δημοτικός Σύμβουλος και μάλιστα με πολύ μεγάλο αριθμό ψήφων.     


Οι πρακτικές του κ. Σφυρή, δυναμιτίζουν το κλίμα συνεργασίας και συναίνεσης το οποίο επιτακτικά χρειάζεται, για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του Δήμου μας.  Τέτοιες μεθοδεύσεις δημιουργούν συνθήκες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα μεγάλα και ουσιαστικά προβλήματα της καθημερινότητάς μας. 




ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ