Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Κ. ΔΗΜΑΡΑΚΗ



Σίγουρα η παραίτηση του αντιδημάρχου κ.Δημαράκη προκάλεσε θόρυβο στα πολιτικά δρώμενα της μικρής μας κοινωνίας, αλλά καμία έκπληξη σε αυτούς που με ανεκτικότητα όλον αυτόν τον καιρό, 20 και πλέον μήνες τα παρακολουθούν.

Και θα απευθυνθώ σε πρώτο πρόσωπο στον εκλεκτό συνάδελφο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημαράκη για να αναφερθώ κριτικά στην παραίτηση του και να εξηγήσω τους πραγματικούς λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

Αγαπητέ Γιάννη, η παραίτηση σας οφείλεται ως επί το πλείστον στην ωρίμανση μιας γενικής συμπεριφοράς και περιρρέουσας ατμόσφαιρας που επιτρέψατε και εσείς να επικρατεί στο Δημοτικό μας Συμβούλιο και γενικά στις σχέσεις των Δημοτικών Συμβούλων και Παρατάξεων.

Συμμετείχατε στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο με δυναμική στάση και αγωνιστική διάθεση προσπερνώντας πρόσωπα και ανθρώπινες συμπεριφορές ανθρώπων και ομαδάρχων που ταλαιπώρησαν και ταλαιπωρούν την Ερμιονική κοινωνία.

Θέσεις και συμπεριφορές που εσείς είχατε καταδικάσει στο παρελθόν και με τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις σας αλλά και με την ψήφο σας.

Ταυτιστήκατε και αγωνιστήκατε δίπλα σε συγκεκριμένους που στο παρελθόν σας λοιδόρησαν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ως εκπρόσωπος του Ι.Λ.Μ.Ε αλλά και άλλων κοινωνικών σας θέσεων. Ξεχάσατε εύκολα εκείνους που προσπάθησαν να ενοχλήσουν την ακαδημαϊκή σας καριέρα.

Σιωπήσατε σε ”στιγμές ευφορίας και χαράς“ στις απαράδεκτες εκφράσεις του νικητή των εκλογών “περί κοινωνικών σκουπιδιών”.

Επιβραβεύσατε με την στάση σας ¨πολιτικούς τσιτσιφιόγκους¨ και ¨κοινωνικούς τρακαδόρους¨να δίνουν μαθήματα πολιτικού ήθους και να διαπαιδαγωγούν τους Δημοτικούς Συμβούλους. 

Ανεχθήκατε επανειλημμένως την αδυναμία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, να αποφασίζει ερήμην του Προεδρείου-Θεσμικού ρόλου και κώδικα δεοντολογίας με προσωπικές αποφάσεις το “περάστε έξω” σε Δημοτικούς Συμβούλους.

Συμφωνούσατε και επαυξάνατε την απαγόρευση της φωτογράφισης από συγκεκριμένο μπλόκερ, όταν φωτογραφίες της συνεδρίασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου και στελεχών του κυκλοφορούσαν σωρηδόν στο διαδίκτυο και στις τοπικές εφημερίδες. 

Αποχωρήσατε με “ελαφράν την καρδίαν” από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ακολουθώντας την προτροπή του Δημάρχου για την ψήφιση του προσώπου μου στο Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας.

Δικαιωθήκατε νομικώς ή ηθικώς;

Με κρίνατε ανήθικο ή παράνομο; 

Κρίνατε καλύτερα από το Πρωτοδικείο που με ανακήρυξε πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο της Παράταξης μου και όλων των Δημοτικών Συμβούλων του πρώην Δήμου Ερμιόνης;



Αγαπητέ κύριε Δημαράκη,

είσθε μακράν ο καλύτερος Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης σας. Εργατικός, συνεπής και ουσιαστικός. Το χρίσμα του Αντιδημάρχου Ερμιονίδας δεν σας χαρίστηκε αλλά σας αποδόθηκε δικαίως και πιστεύω ότι προσπαθήσατε να το υπηρετήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δυστυχώς, “η πρώτη φορά” παρουσιάζει πρόβλημα απειρίας, η χημεία σας με ενδεχομένως μερικά στελέχη της παράταξης σας αλλά και οι εκάστοτε “φόβοι του ηγέτη” να σας οδήγησε σε αστοχία. Η παραίτηση σας από το αξίωμα του αντιδημάρχου είναι πράξη αδυναμίας και άστοχη.

Αφήνετε μεγάλο κενό για την Πόλη της Ερμιόνης και σε χέρια συναδέλφων με χαμηλές προσδοκίες. Έχετε τις δικαιολογίες σας. Όμως, το όφελος μιας δύσκολης συνεργασίας είναι μεγαλύτερο από την καθόλου συνεργασία. 

Σβήστε από το λεξιλόγιο την συνηθισμένη φράση “καλός ο Ιωσήφ αλλά χύνει το γάλα” Τα γεγονότα σάς διέψευσαν. 

Για την κοινωνία της Ερμιόνης και την Τ.Α θα είσθε πάντα χρήσιμος είτε ως αντιδήμαρχος είτε ως Δημοτικός Σύμβουλος ή οτιδήποτε άλλο εκπροσωπείτε.

Όσο για τον επικεφαλή της Δημοτικής Παράταξης κ. Λάμπρου που πολύ γρήγορα και ανήσυχα ζητά να μάθει αλήθεια και γεγονότα, ας μιλήσει και αυτός για τις δικές του παραιτήσεις στο ψηφοδέλτιο του, τους λόγους και τις θέσεις αλλά και για τα στελέχη του βρίσκονται σε άριστη συνεργασία με την παράταξη της πλειοψηφίας μετά βέβαια τις αναζητήσεις και τους ασπασμούς το βράδυ των εκλογών.

Κύριε Δημαράκη, σεβόμενος την επιστημονική σας κατάρτιση, την επαγγελματική σας πορεία, τον ελεύθερο και διαθέσιμο χρόνο σας αλλά και τις σεβαστές οικογενειακές σας καταβολές στο Ερμιονίτικο γίγνεσθαι, στέκομαι αυστηρά κριτικός σε άτομα με τις δικές σας αξίες και διαδρομές και απ’ αυτούς η κοινωνία μας έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις και θέλει προσπάθεια και αποτελέσματα.


Ιωσηφ Γανώσης
Δημοτικός Σύμβουλος