Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Διδύμων από την Ομάδα της Δυνατής Ερμιονίδας Διδύμων.

                                                                      

Δίδυμα 02/02/2017Κύριε Πρόεδρε, θα θέλαμε να σας ευχηθούμε Καλή και Δημιουργική Χρονιά. Eυχόμαστε το 2017 να είναι μια νέα αρχή και επιτέλους να δούμε στο χωριό μας να γίνεται ουσιαστικό έργο και όχι εικόνα εγκατάλειψης που επικρατεί μέχρι σήμερα.

1) Θα ξεκινήσουμε με ένα σοβαρό θέμα και επείγον! Με την στροφή (φαράγγι) στο δρόμο του Σαλαντίου. Ξεκινήσατε εργασίες αποκατάστασης λόγω επικινδυνότητας ; Χωρίς να έχετε πάρει απόφαση Τοπικού Συμβουλίου, ούτε Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε κάποια σχετική άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες . Η Δυνατή Ερμιονίδα έστειλε επιστολή στον κ. Δήμαρχο ζητώντας ενημέρωση. Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Δήμαρχος μας απάντησε ότι μια ομάδα Δημοτών αναλαμβάνει το κόστος αποκατάστασης στο συγκεκριμένο σημείο και λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης πήραν προφορική άδεια από την Δασική Υπηρεσία έως ότου πάρουν την κανονική άδεια. Και ερωτούμε: Κάνατε αποδοχή δωρεάς ; Πήρατε απόφαση Τοπικού Συμβουλίου ;Πήρατε απόφαση Δημοτικού Συμβούλιου ; Με ποιό δικαίωμα καταργείτε τους νόμους του κράτους ; Και για να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας, είμαστε υπέρ της αποκατάστασης, είμαστε υπέρ της διαφάνειας. Θα πρέπει όμως κάποια στιγμή να καταλάβετε ότι είστε διαχειριστές και όχι ιδιοκτήτες. Μετά από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις υπήρξαν αρκετές κατολισθήσεις, ιδιαίτερα επικίνδυνες. Μαζευτείτε και πηγαίνετε να φτιάξετε την ζημιά που προκαλέσατε είτε με τον νόμο είτε όπως ξέρετε. 

2) Τώρα να έρθουμε λίγο και στο χωριό μας ,να πιάσουμε την είσοδο του χωριού από Κρανίδι μπροστά στο σπίτι σας με την πρώτη βροχή έχουμε μια τεχνική πισίνα. Άσε τις λακκούβες !!! Προχωράμε μπροστά στο Κοινοτικό Κατάστημα ,εικόνα εγκατάλειψης!!! Λασπόνερα μόνιμα με επικίνδυνες λακκούβες .Πάμε από την άλλη είσοδο, στο δρόμο προς το νεκροταφείο. Εκεί ο κάθε επισκέπτης που θα έρθει θα πρέπει να έχει πάρει δίπλωμα αγροτικού μηχανήματος για να μην κόψει κανένα λάστιχο. Να σταματήσουμε εδώ, να μην μπούμε πιο μέσα γιατί τα πράγματα είναι τραγικά!!!

Μαζευτείτε και απαιτήστε από τον Δήμαρχο ίση αντιμετώπιση με τα υπόλοιπα διαμερίσματα . 

3) Πάρτε θέση για το θέμα τον Ανταποδοτικών Τελών από ΑΠΕ. Σας έχουμε στείλει 2 έγραφα και ζητάμε από τον Δήμο αυτά που μας ανήκουν αλλά δυστυχώς δεν πήραμε καμία απάντηση ούτε από εσάς ούτε από τον κ Δήμαρχο. 

Πάρε θέση γιατί το θέμα πλέον έχει πάρει τον δρόμο του και σε λίγο θα έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα.

4) Ζητάμε ενημέρωση σχετικά με τις εργασίες που έγιναν , γίνονται ,ή θα γίνουν στην Μονή Αυγού. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έγιναν ή γίνονται ή θα γίνουν με βάση τις υποδείξεις τον αρμόδιων υπηρεσιών.

5) Λουκαΐτι, ίδια εικόνα εγκατάλειψης . Ανύπαρκτο έργο με σοβαρές καταγγελίες δημοτών ότι γίνονται επιλεκτικά τσιμεντοστρώσεις δρόμων και όχι εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη .

6) Ράδο, ίδια εικόνα εγκατάλειψης .Καταγγελίες δημοτών περιγράφουν : <<Τα χορτάρια στους κεντρικούς δρόμους εμποδίζουν την ορατότητα των οδηγών ,ο δημοτικός φωτισμός καίει μέρα- νύχτα , και γενικότερα είμαστε ξεχασμένοι από όλους !!! >>Η Ομάδα <<Δυνατής Ερμιονίδας >> Διδύμων