Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Χωρίς σχολικά λεωφορεία οι μαθητές



                                                                          



<<Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να ΠΕΡΠΑΤΩ να πηγαίνω στο σχολειό να μαθαίνω γράμματα…>>

Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι και σήμερα οι μαθητές της Ερμιονίδας, όπως και όλης της Αργολίδας, παραμένουν χωρίς σχολικά λεωφορεία, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται και να ταλαιπωρούνται οι ίδιοι καθώς και οι οικογένειες τους καθημερινά. Οι συναντήσεις και οι συσκέψεις που γίνονται αυτές τις ημέρες από τους αρμόδιους φορείς, θα έπρεπε να είχαν γίνει πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ώστε στις 11 του Σεπτέμβρη να είχε λυθεί αυτό το πρόβλημα και όχι να προσπαθούν τώρα για την λύση του.
Τώρα που τελείωσαν οι γιορτές, οι εκδηλώσεις και τα πανηγύρια του καλοκαιριού καλό είναι να δώσουμε μεγάλη προσοχή και σε αυτό το θέμα, το οποίο πρέπει να επιλυθεί άμεσα, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία εκατοντάδων μαθητών και των οικογενειών τους, για να επανέλθει στην κανονικότητα η σχολική ζωή των μαθητών.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι για το πρόβλημα αυτό δεν έχει κάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις η Δημοτική αρχή και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, αφού αφορά όλους τους μαθητές των σχολείων μας. Αν δεν τις έχουν πράξει, θα πρέπει σήμερα κιόλας να τις κάνουν.

Τέτοια θέματα θα πρέπει να αποτελούν μόνιμη προτεραιότητα απ όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε να μην φτάνουμε σε αυτό το σημείο.

Γραφείο Τύπου 

«Δυνατής Ερμιονίδα»