Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Απάντηση Γιάννη Γεωργόπουλου στον κ. Λαδά


Κύριε Λαδά
στόχος δικός μου αλλά και της παράταξής μας είναι η ουσιαστική προβολή και η τουριστική ανάπτυξη της Ερμιονίδας μας. Με το δελτίο τύπου της 18ης Μαρτίου ενημερώσαμε τους δημότες και απευθυνόμενοι στην Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου μας η οποία εκπροσωπείται από εσάς, αναρωτηθήκαμε για το αποτέλεσμα της συμμετοχής του Δήμου μας στην εν λόγω έκθεση. Η απάντηση σας, κ. Λαδά, δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Η παρουσία σας στην έκθεση έγινε με έξοδα του Δήμου, που όπως φαίνεται από το ένταλμα που παρουσιάζουμε, δεν θα αποδοθούν μετά από 5 με 6 μήνες, όπως αναληθώς αναφέρετε στο δημοσίευμά σας, αλλά μόλις μετά από 8 ημέρες (αφού η έκθεση στο Βερολίνο ολοκληρώθηκε στις 10 Μαρτίου και το ένταλμα πληρωμής έχει εκδοθεί στις 18 Μαρτίου).Αναρωτιέμαι, οι υπόλοιποι Δήμοι που συμμετείχαν στην έκθεση ITB στο Βερολίνο, είναι τόσο πίσω, που φρόντισαν να έχουν φυλλάδια προβολής τους ενώ εμείς είμαστε τόσο μπροστά που τα απαξιώνουμε; Κάνετε λόγο για ικανότητες και γνώσεις τις οποίες διαθέτετε και με βάση αυτές χαράσσεται η τουριστική πολιτική της περιοχής μας. Ποιο το αποτέλεσμα; Η τουριστική περίοδος επί της πενταετούς θητείας σας, δεν έχει διευρυνθεί ούτε μια ημέρα!! Αυτό φαίνεται τόσο από τα σχόλια των επαγγελματιών του τουρισμού, στα τοπικά blogs όσο και από την τακτική προσωπική μας επαφή μαζί τους. Αυτοπροβάλλεστε λοιπόν και με τον τρόπο σας, απαξιώνετε όλους εκείνους και τα μέσα που πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του Δήμου μας. Αφού επικαλείστε ότι χρησιμοποιείτε "αποτελεσματικές, επίκαιρες, διαχρονικές και αναλλοίωτες ηλεκτρονικές παρουσιάσεις" για την τουριστική προβολή της περιοχής μας, σας παρακαλούμε να μας τις κοινοποιήσετε, τόσο αυτές όσο και τα πενιχρά αποτελέσματά τους, καθώς και το κόστος αυτών.
Εμείς, στην Δυνατή Ερμιονίδα είμαστε δίπλα στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής μας και γνωρίζουμε καλά, τι χρειάζεται ο τόπος για να πάει μπροστά. Ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε να δώσουμε στην Ερμιονίδα μας την τουριστική ανάπτυξη που πρέπει να έχει. Και για να κλείσουμε κύριε Λαδά, αποτελεσματική Επιτροπή Τουρισμού είναι εκείνη που γνωρίζει πρώτα από όλα τον τόπο της. Αποτελεσματική Επιτροπή Τουρισμού είναι αυτή όπου ο πρόεδρός της, αγωνίζεται μαζί με τους επαγγελματίες του τουρισμού και όχι μονός του. 
Σωστός και αποτελεσματικός πρόεδρος στην Επιτροπή Τουρισμού είναι αυτός που δεν φωτογραφίζεται με φόντο την Ερμιόνη που λανθασμένα προβάλλεται σαν Πόρτο Χέλι (φώτο από δημοσίευση Eikonoskopionews 13 Μαρτίου 2018), αυτό για να κατανοήσουν οι πολίτες γιατί αποφεύγετε τα έντυπα μέσα.

Καλό υπόλοιπο στο “έργο” σας....
Γιάννης Γεωργόπουλος
Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης “Δυνατή Ερμιονίδα”
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας