Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Πέντε χρόνια Πρωταπριλιά....δηλαδή ψέματα!!

Ξεκινώντας να ευχηθούμε χρόνια πολλά, στον κ. Δημήτρη Σφυρή, που ανήμερα Πρωταπριλιάς με μεγάλη ευκολία, πίσω από την ασφάλεια του τηλεοπτικού φακού, προσπάθησε για ακόμη μια φορά να πλανέψει πολιτικά τους συνδημότες μας.
"Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται" λέει ο σοφός λαός. Τα ψέματα ξεφτίζουν και στις 26 Μαΐου, οι δημότες μας θα τα τελειώσουν οριστικά με την δυνατή ψήφο τους. Με την "συνέντευξη" που παραχώρησε ο κ. Σφυρής, απέδειξε ότι το μόνο πράγμα που μπορεί να διαχειριστεί, ως Δήμαρχος, καλά είναι το ψέμα. Έκανε μεγάλη προσπάθεια να πείσει τους τηλεθεατές πως στο Δήμο Ερμιονίδας επιτελείται μεγάλο έργο, αλλά δεν τα κατάφερε, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της "αντικειμενικής και πιεστικής δημοσιογράφου".
Μόνο του μέλημα ήταν τα πυρά κατά της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα κατά της Δυνατής Ερμιονίδας και του Γιάννη Γεωργόπουλου. Οι δημότες όμως γνωρίζουν και ξέρουν καλά ότι από όσα τους είχε υποσχεθεί προεκλογικά το 2014 δεν μπόρεσε να υλοποιήσει ούτε το 10%. Τους πλάνεψε τότε! Το ίδιο θέλει να κάνει και τώρα; Διαφαίνεται ξεκάθαρα, από τα όσα είπε και τα όσα επιχειρεί αγχωμένος να κάνει το τελευταίο διάστημα, πως υπονομεύει με μεγάλο θράσος την νοημοσύνη των κατοίκων της Ερμιονίδας.
Μιλάει για έργα και επιτυχίες με αναληθή στοιχεία και παρακάμπτει την τεράστια οικονομική επιβάρυνση των δημοτών. Τάζει "κρουαζιερόπλοια" ενώ δεν φρόντισε να δημιουργηθεί καμία υποδομή, μέσα στην πενταετία, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτές. "Ξέχασε" υδατοδρόμια και υδροπλάνα μιας και οι σύμβουλοι του, που έτρεχαν γι' αυτά, αποχώρησαν και αυτοί από την αποδεκατισμένη, πλέον, "ομάδα" του.
Είναι ξεκάθαρο πια πως δεν μπορεί ούτε να σχεδιάσει, ούτε να πράξει και κυρίως δεν μπορεί να ξανακοροϊδέψει τους συνδημότες μας αρπάζοντας για ακόμα μια φορά την ψήφο τους. Πρέπει να καταλάβει πως οι εκλογές του Μαΐου 2019 δεν θα είναι ίδιες με 'κείνες του 2014.
Καλό θα ήταν να απαντήσει στους δημότες για τις παράνομες χωματερές που δημιούργησε (Κοκκινάρι, Αυλώνα, παλιός δρόμος Λουκαϊτίου και άλλες), αλλά και γιατί δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει δημοτικό πράσινο σημείο. Ακόμα, πολλά είναι τα ερωτήματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα και το βιοτικό επίπεδο των δημοτών, διότι ο Δήμος δεν είναι μόνο για τα απορρίμματα, το νερό και το φως. Την απάντηση βέβαια θα την δώσουμε εμείς, διότι πλέον ο κ. Σφυρής είναι απόλυτα προβλέψιμος. Του φταίει λοιπόν το κράτος, του φταίνε οι νόμοι, του φταίνε οι υπάλληλοι, του φταίει η αντιπολίτευση, του φταίνε τα πάντα. Φταίνε όλοι εκτός από αυτόν!!!!
Τέλος, σχετικά με την αφαλάτωση και το πόσιμο νερό, όπου αδίστακτα προσπαθεί τώρα προεκλογικά να εκμεταλλευτεί, να του θυμίσουμε, πως όχι μόνο δεν κατάφερε πέντε χρόνια να κάνει τίποτα, αλλά έχασε και το μεγάλο έργο και την ευκαιρία της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης. Από το 2014 μέσω του ρεαλιστικού προγράμματός μας, αλλά και των παρεμβάσεων μας πέντε χρόνια τώρα, είχαμε προτείνει πόσιμο νερό με μονάδες αφαλάτωσης από την θάλασσα σε συνδυασμό με χρήση ΑΠΕ (ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά) για μειωμένο κόστος παραγωγής.
Κλείνοντας, για ακόμη μια φορά θα του θυμίσουμε την έννομη και ηθική υποχρέωσή του να λογοδοτεί στους δημότες, μία φορά το χρόνο, για τα όσα έχει πράξει και μετά αυτός, αλλά και οι κονδυλοφόροι του να ζητούν debate αποφεύγοντας έτσι την κατά πρόσωπο επικοινωνία με τους δημότες μας. Εμείς στους δημότες μας απευθυνόμαστε, με αυτούς κάνουμε διάλογο και σ' αυτούς θα λογοδοτούμε, κοιτάζοντας τους στα μάτια και λέγοντάς τους μόνο την αλήθεια. Αν τολμάει, ο απερχόμενος Δήμαρχος, ας κάνει το ίδιο.

Γραφείο Τύπου
Δυνατής Ερμιονίδας