Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Ο Δήμος Ερμιονίδας σε πλήρη αρρυθμία και αποσύνθεση

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
Όλοι βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες την τραγική κατάσταση που έχει επέλθει ο Δήμος μας, ειδικά στο θέμα των απορριμμάτων, ενόψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου. Οι λάθος επιλογές, οι παραλείψεις, η ολιγωρία ίσως και η αδιαφορία, αποτυπώνονται άριστα σε κάθε γειτονιά και σε κάθε σημείο που βρίσκονται κάδοι απορριμμάτων, όπου πλέον έχουν δημιουργηθεί πολλές και ανεξέλεγκτες μικρές χωματερές, στο σύνολο του Δήμου. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η ανεπανόρθωτη “ζημιά” στην εικόνα της Ερμιονίδας προς του μόνιμους κατοίκους, επισκέπτες και τουρίστες, η τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση και το κυριότερο ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Όντας γνώστες του θέματος, πιστεύουμε πως εάν είχαν γίνει έγκαιρα οι απαιτούμενες ενέργειες (πρόσληψη προσωπικού, σύμβαση με ιδιώτη εργολάβο) δεν θα είχαμε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα. Δέσμευσή μας πως, από 1η Σεπτέμβρη, όπου και επίσημα θα αναλάβουμε την διοίκηση του Δήμου, τέτοιες εικόνες θα αποτελούν παρελθόν.







ΥΔΡΕΥΣΗ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ
Η ΔΕΥΕΑΡ, η μεγαλύτερη επιχείρηση του Δήμου, δυστυχώς παρουσιάζει ίδια εικόνα με αυτήν του Δήμου. Αρκετό καιρό τώρα, χωριά όπως το Λουκαΐτι, και τμήμα του Πορτοχελίου, δεν έχουν καθόλου ή επαρκείς ποσότητες νερού. Οι βλάβες στο δίκτυο, αργούν να αποκατασταθούν με αποτέλεσμα την απώλεια μεγάλων ποσοτήτων νερού. Τέλος οι βιολογικοί σταθμοί Κρανιδίου και Ερμιόνης, παρουσιάζουν την χειρότερη εικόνα που είχαν ποτέ. (εγκατάλειψη, υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καθόλου).
Οι δρόμοι του Κρανιδίου και του Πορτοχελίου παρουσιάζουν εικόνα του περασμένου αιώνα. Οι εργασίες που πραγματοποιούνται αυτήν την περίοδο για την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης, έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους κατοίκους και επαγγελματίες, λόγω της μη έγκαιρης αποκατάστασής τους. Είναι αδιανόητο να εκτελούνται εργασίες εντός του οικιστικού ιστού εδώ και δύο μήνες και οι δρόμοι να παραμένουν σκαμμένοι. Πολίτες και επαγγελματίες αναγκάζονται να έχουν τα σπίτια και τα καταστήματα τους κλειστά λόγω της αφόρητης σκόνης.







ΚΑΥΣΙΜΑ
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι εδώ και αρκετό καιρό τα οχήματα του Δήμου παραμένουν χωρίς καύσιμα, με αποτέλεσμα κάποιοι υπάλληλοι του Δήμου αναγκάζονται να “ζητιανεύουν” χρήματα για να μπορέσουν να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους. Και αυτό γιατί ο Δήμος εδώ και πολλούς μήνες, όπως και στο παρελθόν έχουμε καταγγείλει, δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε έχει λυθεί ένα πρόβλημα το οποίο δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει.

ΜΥΛΟΣ ΚΡΟΘΙ – ΜΠΙΣΤΙ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
Ο μύλος στο Κρόθι, αυτό το στολίδι της Ερμιόνης, έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια με τις φθορές του να αγγίζουν την επικινδυνότητα. Παράλληλα, το άλσος Μπίστι όπως είδαμε και από πρόσφατο ρεπορτάζ, δεν προφυλάσσεται και το δίκτυο πυρασφάλειας είναι σχεδόν κατεστραμμένο.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ
Στο Σταυρό Δίδυμων, τα δημοτικά σφαγεία, έχουν εγκαταλειφθεί. Οι πόρτες είναι κατεστραμμένες ή με εμφανή σημάδια προσπάθειας παραβίασης και ο εξοπλισμός εσωτερικά και εξωτερικά των σφαγείων απροστάτευτος και εκτεθειμένος.





ΑΚΙΝΗΤΑ ΔΩΡΗΤΩΝ
Τα ακίνητα από τις μεγάλες δωρεές των αείμνηστων Φωστίνη Ηλία και Δημότση Κωνσταντίνου “Έλληνα” έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως και δεν έχουν αξιοποιηθεί σύμφωνα με τις επιθυμίες των δωρητών. Συγκεκριμένα το κτήμα του Η. Φωστίνη έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη χωματερή.






Τονίζουμε στην απερχόμενη Δημοτική αρχή πως η θητεία της τελειώνει 31 Αυγούστου. Μέχρι τότε είναι απαραίτητο ο Δήμος να λειτουργεί άριστα προς όφελος των δημοτών. Αναλάβετε τις ευθύνες σας και διοικήστε μέχρι την ημέρα που σας όρισαν οι πολίτες. Από πλευράς μας, ενημερώνουμε πως είμαστε διατεθειμένοι, όπως άλλωστε έχουμε αποδείξει να συμβάλλουμε καθοριστικά στην επίλυση κάθε προβλήματος. Από 1η Σεπτέμβρη, πλήρως οργανωμένοι και ενημερωμένοι, διοικούμε τον Δήμο με συναίνεση και αποτελεσματικότητα. 

Γραφείο τύπου
Δυνατή Ερμιονίδα