Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Η παραπληροφόρηση και η κατασυκοφάντηση των συμπολιτών μας δεν θα μένουν αναπάντητες

Ο γνωστός αυτοπροσδιοριζόμενος ως δημοσιογράφος, ο οποίος διατηρεί προσωπικό ιστολόγιο με μοναδικό σκοπό την παραπληροφόρηση, την καθημερινή διασπορά ψευδών ειδήσεων και την κατασυκοφάντηση των συμπολιτών μας μέσω του διαδικτύου, συνεχίζει απτόητος το “θεάρεστο έργο” του.

Ο συγκεκριμένος “κύριος”, είναι γνωστός στην Ερμιονίδα για την κατ’ επανάληψη εμπλοκή του με την Ελληνική Δικαιοσύνη, αφού έχει μηνυθεί από πολλούς συμπολίτες μας, εκκρεμούν αρκετές μηνύσεις εναντίον του ενώπιον του ακροατηρίου, ενώ έχει καταδικαστεί αμετάκλητα τουλάχιστον μια φορά, αναγκαζόμενος μάλιστα να πληρώσει χρηματική αποζημίωση σε θύμα του, το οποίο εξύβρισε μέσω του ιστολογίου του.

Ακόμα υπάρχουν περιπτώσεις όπου συμπολίτες μας, εξαγριωμένοι από τα ψεύδη και τις συκοφαντίες του, τις οποίες κατά καιρούς έχει αναρτήσει στο ιστολόγιό του, έχουν χειροδικήσει εναντίον του μη μπορώντας να συγκρατηθούν.

Παρόλα αυτά, ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως δημοσιογράφος δεν φαίνεται να βάζει μυαλό.

Υποκινούμενος και καθοδηγούμενος από τους “γνωστούς - αγνώστους” (που ανήκουν πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και προσπαθούν διακαώς παρά τις αποτυχίες τους και την απόρριψη του κόσμου να βγουν στην επιφάνεια), σε συνδυασμό και με τον μικρόψυχο χαρακτήρα του, στοχοποιεί, συκοφαντεί και διαβάλει με ψεύδη και άφθονη λάσπη τους υποψηφίους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους της Δυνατής Ερμιονίδας.

Τελευταίος στόχος του ήταν ο κ. Φασιλής Θανάσης από την Ερμιόνη, ο οποίος έχει σπουδάσει Μηχανολόγος – Μηχανικός, εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος και είναι υποψήφιος για τρίτη συνεχόμενη φορά με την Δυνατή Ερμιονίδα.

Σε σημερινή του ανάρτηση αυτός ο συκοφάντης του διαδικτύου ισχυρίζεται ψευδέστατα ότι όπως τον πληροφορούν, ο κ. Φασιλής Θανάσης είναι διορισμένος στην ΔΕΥΑΕΡ.

Και βέβαια δεν μπαίνει καν στον κόπο να επαληθεύσει ή να διαψεύσει την “πληροφορία” που του έδωσαν οι καθοδηγητές του, αλλά αντίθετα την αναφέρει άκριτα ως ένα επιβεβαιωμένο γεγονός.

Βέβαια αυτή η “πληροφορία” αποτελεί ένα τεράστιο ψέμα, που έχει σαν στόχο να βλάψει την υποψηφιότητα του κ. Φασιλή Θανάση με την Δυνατή Ερμιονίδα.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Φασιλής εργάζεται ως Μηχανολόγος Μηχανικός σε ιδιωτική εταιρεία, γι’ αυτό και η επαγγελματική του ιδιότητα είναι ιδιωτικός υπάλληλος.

Καλούμε, λοιπόν, αυτόν τον συκοφάντη ψευτοδημοσιογράφο και τους “γνωστούς - αγνώστους” καθοδηγητές του να μας παρουσιάσουν έστω ένα έγγραφο το οποίο να αποδεικνύει τον διορισμό του κ. Φασιλή στην ΔΕΥΑΕΡ.

Διότι εάν υπήρχε ένα τέτοιο έγγραφο, όπως π.χ. η απόφαση πρόσληψης ή η μισθοδοσία, θα έπρεπε υποχρεωτικά να έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα “Διαύγεια” του Υπουργείου Εσωτερικών .

Και επειδή είναι σίγουρο ότι δεν θα βρουν κάποιο τέτοιο έγγραφο, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει, υποχρεούται άμεσα ο γνωστός συκοφάντης του διαδικτύου, με νέα ανάρτησή του να ανακαλέσει και να αποκαταστήσει την αλήθεια σχετικά με τον δήθεν διορισμό του κ. Φασιλή Θανάση στην ΔΕΥΑΕΡ.

Επίσης, στην εν λόγω ανάρτησή του, πιστός στον κατευθυνόμενο στόχο του, που είναι η εκτόξευση λάσπης και η παραπληροφόρηση, κάνει αναφορά στα “χάλια …… των έργων του Δημάρχου Γεωργόπουλου ……”.

Και αυτό με αφορμή έναν διάλογο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ του κ. Φασιλή Θανάση, με την ιδιότητά του ως Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης και του Αντιπροέδρου του Συλλόγου, σχετικά με το έργο της κατασκευής πεζοδρομίου μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο Ερμιόνης.

Το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο κατασκευάστηκε για την ασφάλεια των μαθητών και είναι ένα έργο που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη από τον ανάδοχο εργολάβο και ούτε έχει παραληφθεί από τον Δήμο Ερμιονίδας.

Συγκεκριμένα για την ολοκλήρωση και παραλαβή του έργου, έχει απομείνει η διευθέτηση απορροής των όμβριων διαμέσου φρεατίων.

Οπότε αυτός ο συκοφάντης ψευτοδημοσιογράφος, καλό θα ήταν πριν κάνει αναφορά στα έργα του Γεωργόπουλου, να περιμένει πρώτα να ολοκληρωθούν και μετά να ξεκινήσει την καθοδηγούμενη δυσφήμηση τους.

Το να δημιουργήσει ο οποιοσδήποτε πολίτης ένα προσωπικό ιστολόγιο είναι μια πολύ απλή διαδικασία ολίγων λεπτών.

Δεν σημαίνει όμως ότι ένας πολίτης που διαθέτει προσωπικό ιστολόγιο αυτόματα χρίζεται και δημοσιογράφος.

Για να αποκτήσει κάποιος την δημοσιογραφική ιδιότητα, θα πρέπει να έχει αποφοιτήσει από κάποια σχολή δημοσιογραφίας έχοντας λάβει το αντίστοιχο πτυχίο και με αυτό το πιστοποιητικό σπουδών να εγγραφεί σε κάποια αναγνωρισμένη επαγγελματική δημοσιογραφική ένωση.

Αλίμονο εάν ο κάθε ιδιοκτήτης προσωπικού ιστολογίου αναγνωριζόταν ως αυτόκλητος δημοσιογράφος, χωρίς να διαθέτει κάποιο σχετικό τίτλο σπουδών.

Εφόσον τηρείται το προαπαιτούμενο του δημοσιογραφικού τίτλου σπουδών, στην συνέχεια ο λόγος γίνεται για την αντικειμενική και διερευνητική δημοσιογραφία, η οποία προϋποθέτει την συλλογή και τη μετάδοση των διασταυρωμένων πληροφοριών και των αληθινών γεγονότων προς το κοινό, σχετικά με την επικαιρότητα και με τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

Και επειδή είναι γνωστό πως αυτός ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως δημοσιογράφος καταβάλλεται διαρκώς από ένα ομολογημένο ανεκπλήρωτο πάθος για την δημοσιογραφία, αρκετές φορές έχει αναφέρει στο ιστολόγιό του την ύψιστη φαντασίωσή του.

Δηλαδή ότι δήθεν το 2019 του έγινε πρόταση από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλο, να αναλάβει ως ειδικός συνεργάτης τα καθήκοντα του επικεφαλής του γραφείου τύπου του Δήμου Ερμιονίδας.

Κάποια τέτοια πρόταση βέβαια, ουδέποτε του έγινε και δεν θα μπορούσε να του γίνει, αφού δεν διαθέτει κανένα πτυχίο δημοσιογραφίας, κάτι το οποίο καθιστά απαγορευτική την πρόσληψή του ως ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου.

Το να αυτοπροσδιορίζεται κάποιος ως δημοσιογράφος και να φαντασιώνεται διάφορα ανύπαρκτα γεγονότα, προκειμένου να καλύψει ως ένα σημείο τα ανεκπλήρωτα όνειρα και τα πάθη του, είναι καθαρά θέμα που αφορά τον ίδιο.

Το να λειτουργεί όμως ως εντεταλμένο υποβολιμαίο όργανο τρίτων, με μόνο σκοπό την παραπληροφόρηση, την λασπολογία, την διασπορά ψευδών ειδήσεων και την κατασυκοφάντηση των συμπολιτών μας, αποτελεί ένα σοβαρότατο πρόβλημα για την τοπική κοινωνία αλλά και για τον ίδιο τον ψευτοδημοσιογράφο, ο οποίος εξαιτίας αυτών των πράξεών του έχει γίνει πλέον μόνιμος θαμώνας του Δικαστικού Μεγάρου Ναυπλίου.

Γραφείο Τύπου 
"Δυνατή Ερμιονίδα"