Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Υπάρχει μεγάλο περίσσευμα διγλωσσίας και υποκρισίας στην παράταξη του κ. Μαργέτα


Κρανίδι, 20.03.2024
Δελτίο Τύπου


Σχετικά με την παραίτηση του κ. Γερακίτη Νικόλαου από το αξίωμα του Κοινοτικού Συμβούλου Κοιλάδας, ο κ. Μαργέτας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αγρίμης Παναγιώτης και ο ίδιος ο κ. Γερακίτης, κατά την γνωστή τους συνήθεια, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα.

Αναδεικνύουμε και καταδικάζουμε τη διπροσωπία και την υποκρισία του κ. Μαργέτα, ο οποίος κρίνει την παραίτηση του Κοινοτικού Σύμβουλου Πορτοχελίου και την παραίτηση του κ. Γερακίτη, με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Οι λέξεις “ΑΠΟΛΟΓΙΑ - ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ - ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΨΗΦΩΝ - ΣΥΓΓΝΩΜΗ - ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ”, χρησιμοποιήθηκαν πρώτα από τον κ. Μαργέτα και προεκλογικά, κατά την υποψηφιότητα του Κοινοτικού Συμβούλου Πορτοχελίου με την “Δυνατή Ερμιονίδα”, αλλά και μετεκλογικά στις 17 Δεκεμβρίου 2023 κατά την παραίτησή του.

Στην μία περίπτωση παραίτησης για επαγγελματικούς λόγους, ο κ. Μαργέτας μας μιλάει για τον εξαφανισμένο Κοινοτικό Σύμβουλο Πορτοχελίου και για υφαρπαγή ψήφων, ενώ στην άλλη περίπτωση παραίτησης για επαγγελματικούς λόγους, όλα είναι καλώς καμωμένα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον “εξαφανισμένο” Κοινοτικό Σύμβουλο Κοιλάδας.

Εμείς ουδέποτε ενοχληθήκαμε από τις υποψηφιότητες των εν λόγω Κοινοτικών Συμβούλων Πορτοχελίου και Κοιλάδας και ουδέποτε στηλιτεύσαμε τις παραιτήσεις τους.

Καλώς έκαναν και έθεσαν υποψηφιότητα αφού τους το επέτρεπε ο Νόμος και καλώς έπραξαν και παραιτήθηκαν για τους δικούς τους επαγγελματικούς λόγους.

Επίσης ποτέ δεν αναφερθήκαμε και δεν αμφισβητήσαμε το ήθος, την εντιμότητα και την ανιδιοτελή προσφορά του κ. Γερακίτη στην Κοιλάδα.

Φυσικά ανάλογο ήθος, ειλικρίνεια, ικανότητα και εντιμότητα διαθέτει και ο Κοινοτικός Σύμβουλος Πορτοχελίου.

Επίσης, ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει καθημερινά εδώ και χρόνια στο Πορτοχέλι τα μέγιστα, κάτι το οποίο αποτελεί κοινή παραδοχή.

Και φυσικά εάν ο κ. Μαργέτας είχε ίχνος φιλότιμού επάνω του, δεν θα τολμούσε να αναφερθεί ειδικά σε αυτόν τον Πορτοχελιώτη.


Το θέμα με τον Κοινοτικό Σύμβουλο Πορτοχελίου ήταν ότι σαν εκλεγμένος θα έπρεπε, είτε να κάνει μετάταξη από την ΔΕΥΑΕΡ σε κάποια άλλη δημόσια υπηρεσία, είτε να παραιτηθεί από Κοινοτικός Σύμβουλος και αυτός επέλεξε το πράξει το δεύτερο.

Το θέμα με τον κ. Γερακίτη, ήταν ότι σαν εκλεγμένος Κοινοτικός Σύμβουλος απουσιάζει συνεχώς από την Κοιλάδα, από τα καθημερινά προβλήματά της και από όλα τα διεξαχθέντα Κοινοτικά Συμβούλια, λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, αφού είναι ένας πλοίαρχος καριέρας, που μόνιμα ταξιδεύει στις ακτοπλοϊκές γραμμές του Αιγαίου.

Οπότε ο κ. Γερακίτης έπρεπε να επιλέξει εάν θα αλλάξει επάγγελμα ή εάν θα παραιτηθεί από Κοινοτικός Σύμβουλος Κοιλάδας και αυτός επέλεξε το πράξει το δεύτερο.

Άρα έχουμε δύο πανομοιότυπες περιπτώσεις υποψηφιοτήτων και εν συνεχεία παραιτήσεων από το αξίωμα του Κοινοτικού Συμβούλου για επαγγελματικούς λόγους.

Με την διαφορά ότι στην παραίτηση του Κοινοτικού Συμβούλου Πορτοχελίου ο κ. Μαργέτας μας μιλάει για “ΑΠΟΛΟΓΙΑ - ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ - ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΨΗΦΩΝ - ΣΥΓΓΝΩΜΗ - ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ”, ενώ στην παραίτηση του κ. Γερακίτη, δεν βλέπει κανένα απολύτως πρόβλημα.


Εάν αυτή η στάση δεν είναι διπροσωπία και υποκρισία, τότε τι είναι;

Ας αντιληφθεί λοιπόν ο κ. Αγρίμης ότι οι εκφράσεις αυτές ανήκουν στο λεξιλόγιο της παράταξής του και όχι της “Δυνατής Ερμιονίδας”.

Ο κ. Μαργέτας τις ανέφερε και εμείς τις επαναλάβαμε, όχι γιατί τις υιοθετούμε, αλλά για να αναδείξουμε και να κατακρίνουμε την υποκριτική του στάση.

Βέβαια, κατά τον κ. Αγρίμη όταν αναφέρονται αυτές οι εκφράσεις από τον επικεφαλής της παράταξής του, δεν τρέχει τίποτα.

Εάν όμως τύγχανε να τις αναφέρει ο Δήμαρχος, τότε κατά τον κ. Αγρίμη “όποιος δεν είναι μαζί του είναι εχθρός του Δήμου” και “με αυτές τις εκφράσεις διοικεί τον Δήμο”!!!

Όχι λοιπόν κύριοι, εμείς δεν μιλήσαμε ποτέ για “απολογία – εξαπάτηση – υφαρπαγή ψήφων – συγνώμη και αλλοίωση αποτελέσματος”.

Εμείς μιλάμε ξεκάθαρα για διγλωσσία, για υποκρισία και για αντιμετώπιση παραιτήσεων Κοινοτικών Συμβούλων με δύο μέτρα και δύο σταθμά από την πλευρά σας, όσο και εάν κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε τι σας λέμε, γιατί δεν σας συμφέρει να το συζητήσουμε.


Οι παραιτήσεις τεσσάρων Κοινοτικών Συμβούλων Κοιλάδας από το προηγούμενο Κοινοτικό Συμβούλιο της δημοτικής περιόδου 2019-2023, δεν έχουν ουδεμία σχέση με αυτές που συζητάμε σήμερα, αφού οι συγκεκριμένοι είχαν εκλεγεί με ανεξάρτητα ψηφοδέλτια και όχι με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου.

Επίσης όλες οι παραιτήσεις έγιναν για προσωπικούς λόγους και όχι για επαγγελματικούς.

Να θυμίσουμε στον κ. Αγρίμη ότι στις δημοτικές εκλογές του 2019, σε άλλη κάλπη ψηφίζαμε για Δήμαρχο και σε άλλη κάλπη με διαφορετικό ψηφοδέλτιο ψηφίζαμε για τον Πρόεδρο της Κοινότητας και το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Οπότε όλοι οι εκλεγμένοι Κοινοτικοί Σύμβουλοι και ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου ήταν πλήρως ανεξάρτητοι από τον Δήμαρχο και την παράταξή του.

Τέλος, για το θέμα της κατασκευής του Υδατοδρομίου Κοιλάδας να θυμίσουμε στον κ. Αγρίμη, ότι υπήρξε πλήρης, διαρκής, έγκαιρη και αναλυτική ενημέρωση με συνεχή δελτία τύπου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τον Δήμο Ερμιονίδας.

Μάλιστα στις 24 Ιουλίου 2023, το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά στο Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας, το οποίο έλαβε ομόφωνα απόφαση για την δημιουργία και την υποβολή φακέλου για την έκδοση άδειας ίδρυσης Υδατοδρομίου στον λιμένα Κοιλάδας.

Επίσης, η κατασκευή του Υδατοδρομίου Κοιλάδας και των Υδάτινων Πεδίων Πορτοχελίου και Ερμιόνης υπάρχει στο προεκλογικό πρόγραμμα της “Δυνατής Ερμιονίδας”, αλλά και από τον ίδιο τον Δήμαρχο γίνεται αναφορά σε αυτά σε όλες τις προεκλογικές του ομιλίες.

Σε αντίθεση με τον κ. Μαργέτα, ο οποίος καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο και κατά την διάρκεια του προεκλογικού διαλόγου μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων, δεν έκανε καμία αναφορά στην κατασκευή του Υδατοδρομίου Κοιλάδας και των υδάτινων πεδίων Πορτοχελίου και Ερμιόνης, για να μάθουμε την θέση του επ’ αυτού του θέματος.

Την οποία μάθαμε βέβαια πολύ αργότερα, στις 20 Φεβρουαρίου 2024, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας, όπου με έωλα, αβάσιμα και φαιδρά επιχειρήματα, στράφηκε κατά της κατασκευής του Υδατοδρομίου Κοιλάδας και κατ’ επέκταση κατά της ανάπτυξης της Ερμιονίδας.

Ο πρώην Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κοιλάδας, εκλεγμένος με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, δεν το έφερε σαν θέμα συζήτησης στο Κοινοτικό Συμβούλιο, διότι έκρινε ότι ήδη υπήρχε πλήρης και αναλυτική ενημέρωση για το θέμα.

Η απορία μας είναι γιατί ο κ. Αγρίμης, ο οποίος ενοχλείται γι’ αυτό, δεν το έφερε ο ίδιος σαν θέμα στο Κοινοτικό Συμβούλιο Κοιλάδας;;;

Του θυμίζουμε ότι την δημοτική περίοδο 2019-2023 είχε εκλεγεί στο Κοινοτικό Συμβούλιο Κοιλάδας με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και θα μπορούσε οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούσε να έφερνε σαν θέμα συζήτησης την κατασκευή του Υδατοδρομίου Κοιλάδας.


Ο κ. Αγρίμης δεν το έπραξε ποτέ, παρόλο που ήταν απόλυτα ενήμερος για το ζήτημα, κάτι το οποίο καλό θα είναι γι’ αυτόν να μην το αρνηθεί γιατί τότε θα ψεύδεται ασύστολα.

Τελικά, όπως αποδεικνύεται, υπάρχει μεγάλο περίσσευμα υποκρισίας και διγλωσσίας στην παράταξη του κ. Μαργέτα.

Γραφείο Τύπου
"Δυνατή Ερμιονίδα"