Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Το βαρέλι ετούτο δεν έχει πάτο…

 

Κρανίδι, 01.10.2024

Δελτίο Τύπου

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Γιάννης Μαργέτας έχει ξεφύγει εντελώς και δίχως την παραμικρή αναστολή συνεχίζει απτόητος να παραποιεί την αλήθεια και να διαστρεβλώνει πλήρως την πραγματικότητα.

Σήμερα ενοχλήθηκε σφόδρα από την ανάθεση της υπηρεσίας της αποκομιδής των απορριμμάτων που έχουν αποτεθεί εκατέρωθεν του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνολικού κόστους 23.312,00€, η οποία συζητήθηκε και ψηφίστηκε στη Δημοτική Επιτροπή.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο οδικό δίκτυο της αρμοδιότητάς της, καθάρισε τα χαντάκια των δρόμων από τα χορτάρια, με αποτέλεσμα να γίνουν εμφανή τα απορρίμματα που έχουν αποτεθεί εκεί, δεξιά και αριστερά του δρόμου.

Ο Δήμος Ερμιονίδας ανέθεσε σε ιδιώτη εργολάβο την υπηρεσία καθαρισμού αυτού του οδικού δικτύου, το οποίο ξεκινάει από την Τραχειά και φτάνει μέσω Διδύμων, Φούρνων, Κοιλάδας και Κρανιδίου μέχρι την Κόστα, από το Κρανίδι μέχρι την Ερμιόνη, τη Θερμησία, το Μετόχι και τα όρια του Νομού μας, από την Ερμιόνη μέχρι το Ηλιόκαστρο, το Λουκαΐτι και το Ράδο, συνολικού μήκους 103 χιλιομέτρων.

Η σχετική μελέτη εκπονήθηκε από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας στις 23 Σεπτεμβρίου, αλλά εκ των υστέρων και συγκεκριμένα στις 25 Σεπτεμβρίου, ιδιώτης χορηγός έκανε δωρεά τον καθαρισμό του οδικού δικτύου από την Κοιλάδα μέχρι το Κρανίδι και την μισή διαδρομή Κρανιδίου – Πορτοχελίου, συνολικού μήκους 8 χιλιομέτρων, καθώς και τον Περιφερειακό Κρανιδίου, ο οποίος δεν περιλαμβάνεται στην σχετική μελέτη, αφού δεν αποτελεί δημοτικό οδικό δίκτυο.

Αυτά τα 8 χιλιόμετρα λοιπόν δήθεν ενόχλησαν τον κ. Μαργέτα και βρήκε την αφορμή για να καταψηφίσει την εν λόγω ανάθεση, ενώ με σημερινή του ανακοίνωση μας κατηγορεί ότι “καθαρίζουμε τα καθαρισμένα”.

Δηλαδή τα υπόλοιπα 95 χιλιόμετρα του οδικού δικτύου που θα καθαριστούν τα αγνοεί και τα θεωρεί καθαρισμένα!!!

Τόση υποκρισία από μέρους του.

Λες και μέχρι να ξεκινήσει ο εργολάβος την καθαριότητα των δρόμων, δεν θα έχουν εναποτεθεί ξανά απορρίμματα σε αυτά τα 8 επίμαχα χιλιόμετρα ή λες και θα αρνηθεί ο εργολάβος να καθαρίσει το δρόμο Βερβερόντας – Πορτοχελίου που δεν περιλαμβάνεται στην μελέτη, προκειμένου να καλύψει την μικρή διαφορά την οποία έκανε ο κ. Μαργέτας μείζον θέμα.

Και ενώ δεν άλλαξε στάση παρά τις εξηγήσεις που του δόθηκαν, έφτασε στο σημείο να εκδώσει και ανακοίνωση για να μας κατηγορήσει.

Τέλος, στην χθεσινή μας ανακοίνωση σχετικά με τη διαχείριση των ογκωδών απορριμμάτων δια της συλλογής τους μέσω των σκαφοειδών κάδων ανοιχτού τύπου, εξηγήσαμε αναλυτικά τις διαφανείς διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, καταρρίπτοντας όλα τα ψέματα και τις συκοφαντίες του κ. Μαργέτα.

Και αυτός σήμερα στην ανακοίνωσή του για το προηγούμενο θέμα, θυμήθηκε στο τέλος να επανέλθει με την φράση “Εν τω μεταξύ, σε ό,τι αφορά τους τραπεζοειδείς κάδους, για την ταμπακιέρα, δηλαδή για τις απευθείας αναθέσεις δεν ακούσαμε κουβέντα”, πετώντας ξανά την λάσπη στον ανεμιστήρα.

Εάν είναι δυνατόν!!!

Κάνει δήθεν ότι δεν καταλαβαίνει, αλλά εν συντομία θα τα επαναλάβουμε για μια ακόμα φορά μήπως τελικά τα εμπεδώσει.

Για το έτος 2024 δαπανήθηκαν από τον Δήμο Ερμιονίδας 142.011,00€ για την συλλογή μεταφορά και διαχείριση 1.122 τόνων ογκωδών απορριμμάτων.

Για την συλλογή τους μέσω των σκαφοειδών κάδων ανοιχτού τύπου και την μεταφορά τους δαπανήθηκαν 89.838,00€ και για την διαχείρισή τους δαπανήθηκαν 52.173,00.

Η συλλογή περιλαμβάνει την μίσθωση, την τοποθέτηση, την αντικατάσταση και την μεταφορά συνολικά 805 σκαφοειδών κάδων ανοιχτού τύπου για διάρκεια 6 μηνών και ανατέθηκε σε τρεις διαφορετικές εταιρείες που εδρεύουν στον Δήμο μας και έχουν την δυνατότητα να διαχειρίζονται σκαφοειδείς κάδους.

Αυτές οι απευθείας αναθέσεις έγιναν με τις υπ. αριθμ. 42/2024 και 43/2024 ομόφωνες αποφάσεις της Δημοτικής Επιτροπής, τις οποίες υπερψήφισε και ο κ. Μαργέτας και βέβαια στη συνέχεια αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα “Διαύγεια” του ΥΠΕΣ.

Η διαχείρισή τους ανατέθηκε απευθείας στην μόνη ειδικά αδειοδοτημένη εταιρεία η οποία εδρεύει στην Ερμιονίδα, με την υπ. αριθμ. 37/2024 ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής, την οποία υπερψήφισε και αυτή ο κ. Μαργέτας και έπειτα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα “Διαύγεια” του ΥΠΕΣ.

Και έχει το θράσος ο κ. Μαργέτας να μας εγκαλεί για τις νόμιμες απευθείας αναθέσεις που τις ψήφισε και ο ίδιος στην Δημοτική Επιτροπή!!!

Απελπισμένος από το ότι όλοι έχουν καταλάβει πως έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από την αλήθεια, προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει κάποιο πάτημα για να θίξει την Δημοτική Αρχή, με αποτέλεσμα να υποπίπτει κάθε φορά σε ένα νέο μεγαλύτερο ατόπημα, συνεχίζοντας έτσι την κατρακύλα του.

Φαίνεται ότι έτουτο το βαρέλι δεν έχει πάτο.

Γραφείο Τύπου

"Δυνατή Ερμιονίδα"