Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Ρατσιστικές, ξενοφοβικές και διχαστικές πρακτικές του ψευτοδημοσιογράφου




Κρανίδι, 24.05.2023
Δελτίο Τύπου

Ο γνωστός κατ’ επάγγελμα συκοφάντης ψευτοδημοσιογράφος του διαδικτύου, ξαναχτύπησε σήμερα με μια διχαστική και ρατσιστική ανάρτηση στο ιστολόγιό του, η οποία μάλιστα έγινε στις πέντε παρά τέταρτο το πρωί!!!

Είναι όμως ολοφάνερο πλέον ποιοι είναι οι γνωστοί - άγνωστοι, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τις συκοφαντικές αναρτήσεις του.

Δεν αντέχουν, σιγά σιγά ξεσκεπάζονται και βγαίνουν μπροστά χωρίς να παίζουν κρυφτούλι.

Βέβαια έχουν μεγάλη φούρια και κυριευμένοι από την σφοδρή αδημονία κατασυκοφάντησης της Δημοτικής Αρχής, μετά τα παραμυθάκια της Χαλιμάς, τον βάζουν να κάνει μια τέτοια απαράδεκτη ανάρτηση πριν καν ξημερώσει:




Μάλιστα σε χθεσινή συνομιλία του ψευτοδημοσιογράφου και του πρώην Δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Δημήτρη Καμιζή, κάτω από ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται ξεκάθαρα ποιοι του υποβάλουν τις διχαστικές και ξενοφοβικές αναρτήσεις του:






Το μόνο που κατορθώνουν όμως είναι να αποκαλύπτουν το μέγεθος της απελπισίας τους και της απόγνωσης στην οποία έχουν περιέλθει.

Αφού δεν μπορούν να αντιπαραθέσουν πολιτικά επιχειρήματα απέναντι στην Δημοτική Αρχή, αναγκάζονται να καταφύγουν σε απαράδεκτα ρατσιστικά και ξενοφοβικά επιχειρήματα του τύπου “ο Δήμαρχος Ερμιονίδας πρέπει να έχει οικογενειακό τάφο στην γη που τον γέννησε, στην ιδιαιτέρα του πατρίδα την Ερμιονίδα” σε πλήρη στοίχιση με το προ εικοσαετίας σύνθημα του τότε Δημάρχου Κρανιδίου κ. Δημήτρη Καμιζή ότι “ο Δήμαρχος Κρανιδίου πρέπει να έχει οικογενειακό τάφο στο δημοτικό μας κοιμητήριο”.

Καλά δεν αντιλαμβάνονται πως το συγκεκριμένο δίλλημα, εκτός του ότι αποτελεί ένα ρατσιστικό και ξενοφοβικό διχαστικό πολιτικό επιχείρημα, έχει ήδη κριθεί από την τοπική κοινωνία μας και μάλιστα πολλές φορές τα τελευταία χρόνια;;

Υπάρχουν άλλωστε πολλά παραδείγματα Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, οι οποίοι εκλέχτηκαν και διέπρεψαν στον τόπο που υπηρέτησαν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρώην Δήμαρχος Ερμιόνης, κ. Ανάργυρος Λεμπέσης, ο οποίος με καταγωγή από τον Πόρο υπηρέτησε τα καθήκοντά του ως Δήμαρχος για πολλά έτη στην Ερμιόνη.

Ο αείμνηστος Δημήτρης Σφυρής, με πολύχρονη προσφορά στην Ερμιονίδα, εξελέγη Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Κρανιδίου το 2006 και έπειτα Δήμαρχος Ερμιονίδας το 2014.

Και στην συνέχεια το 2019, εξελέγη Δήμαρχος Ερμιονίδας ο κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, βάζοντας οριστικά ταφόπλακα στα επιχειρήματα περί οικογενειακών τάφων και εντοπιότητας.

Μάλιστα, αυτός ο ψευτοδημοσιογράφος φτάνει στο έσχατο σημείο να μιλά “για νόθευση της κοινωνίας μας” σε περίπτωση που ο Δήμαρχος Ερμιονίδας δεν διαθέτει οικογενειακό τάφο στην Ερμιονίδα!!!

Τόση είναι η κατάντια τους που δεν αντιλαμβάνονται ότι τέτοια επιχειρήματα κομίζουν έναν άκρατο κοινωνικό ρατσισμό, μια ξενοφοβία και αποτελούν απαράδεκτες διχαστικές πρακτικές για την τοπική μας κοινωνία.

Αυτές οι πρακτικές διχασμού, ρατσισμού και ξενοφοβίας έχουν απορριφθεί οριστικά και στην πατρίδα μας αλλά και σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο.

Το προσωπικό ήθος, οι ικανότητες και η πολιτική ευθύνη δεν γνωρίζουν από τόπους και σύνορα!

Είναι απαράδεκτο, λοιπόν, κάποιοι να συνεχίζουν να μιλούν υποτιμητικά για ανθρώπους που έχουν εγκατασταθεί πριν μισό αιώνα στην Ερμιονίδα, έτυχε να νυμφευθούν συζύγους με καταγωγή από την περιοχή μας, να δημιουργήσουν οικογένειες εδώ και να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά με μεγάλη επιτυχία έχοντας ταυτόχρονα μια πολύχρονη προσφορά σε διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής του τόπου μας.

Και πολύ χρήσιμο θα είναι να μην τους ακολουθήσουν σε αυτό το κατήφορο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, έτσι ώστε να διατηρηθεί η αντιπαράθεση σε επίπεδο πολιτικών επιχειρημάτων, με βασικό κριτήριο την πρόοδο του τόπου μας και την ευημερία των κατοίκων του.

Γραφείο Τύπου
"Δυνατή Ερμιονίδα"