Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Διχασμός, εμπάθεια και στείρα αντιπολίτευση από τον κ. Μαργέτα



Κρανίδι, 19.12.2023

Δελτίο Τύπου

Δυστυχώς ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαργέτας συνεχίζει να βαδίζει στον ολισθηρό δρόμο της στείρας αντιπολίτευσης, του διχασμού, της εμπάθειας και της ερμηνείας των γεγονότων κατ’ όπως τον συμφέρει.

Καταρχήν χωρίς ντροπή και με περίσσιο θράσος, κατευθυνόμενος πάντα από το διευθυντήριο που του υπαγορεύει το τι θα πράξει, στοχοποιεί έναν Πορτοχελιώτη υποψήφιο σύμβουλο της “Δυνατής Ερμιονίδας”, έναν άνθρωπο ο οποίος κατά γενική ομολογία προσφέρει καθημερινά σπουδαίο έργο στον τόπο του.

Εκφράζει την εξωφρενική άποψη ότι ο εν λόγω υποψήφιος, που είναι υπάλληλος της ΔΕΥΑΕΡ, έπρεπε να δήλωνε προεκλογικά το τι σκόπευε να πράξει μετεκλογικά σε περίπτωση που εκλεγόταν, μόνο αυτός και όχι τόσοι άλλοι υποψήφιοι σύμβουλοι που βρίσκονταν στην ίδια κατάσταση, όντας δημοτικοί υπάλληλοι.

Έπειτα, για να δικαιολογήσει την άρνησή του να αποδεχτεί την ήττα του, (σε αντίθεση βέβαια με ό,τι έπραξε την επομένη μέρα των εκλογών) και μέσα στην απέλπιδα προσπάθειά του να νοθεύσει και να αλλοιώσει το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, ισχυρίζεται ότι στις σύγχρονες δημοκρατίες ο έλεγχος του κύρους των εκλογών γίνεται από τα Δικαστήρια.

Βεβαίως και ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έπειτα από κάθε εκλογική διαδικασία, οι υποψήφιοι θα προσφεύγουν για ψήλου πήδημα και χωρίς κανένα στοιχείο στα δικαστήρια, προκειμένου να επικυρώσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Διότι σήμερα αυτό ακριβώς συμβαίνει.

Ο κ. Μαργέτας προσέφυγε στο Εκλογοδικείο και στράφηκε κατά του αποτελέσματος των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο.

Και επειδή το γνωρίζει αυτό, όπως γνωρίζει πολύ καλά και την αποστομωτική απάντηση που θα λάβει από την Ελληνική Δικαιοσύνη, προσπαθεί με αναβολές να καθυστερήσει όσο περισσότερο μπορεί την εκδίκαση της υπόθεσης.

Και το κερασάκι στην τούρτα, είναι ότι έρχεται σήμερα να υπερασπιστεί απροκάλυπτα έναν 24χρονο Κρανιδιώτη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό του, εναντίον του οποίου ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος υπέβαλλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση μέσω του διαδικτύου.

Ο συγκεκριμένος 24χρονος υποψήφιος σύμβουλος του κ. Μαργέτα, καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο, καθύβριζε τον κ. Γεωργόπουλο, μέσω δημοσίων αναρτήσεων και σχολίων από το προφίλ του στο facebook, με αποκορύφωμα ένα σχόλιο με το οποίο τον αποκάλεσε “…ψεύτη και άνθρωπο για μίσος για τους πολίτες…”.

Και αντί ο κ. Μαργέτας κατά την προεκλογική περίοδο να συμμαζέψει τον υποψήφιό του, να ζητήσει συγνώμη και να καταδικάσει τέτοιου είδους πράξεις και συμπεριφορές, έρχεται σήμερα να τις επικροτήσει!!!


Και με λογικά άλματα, όπως το συνηθίζει άλλωστε, θεωρεί ότι στο πρόσωπο του εν λόγω 24χρονου παραβατικού υποψήφιου σύμβουλου του, εκπροσωπείται η νεολαία του τόπου μας.

Κι όμως, δεν είναι αυτή η νεολαία του τόπου μας κ. Μαργέτα.

Αλίμονο εάν το πρότυπο της νεολαίας της Ερμιονίδας ήταν ο συγκεκριμένος 24χρονος!!!


Ευτυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία των νέων της Ερμιονίδας διαφέρει πολύ από τον εν λόγω υποψήφιο του κ. Μαργέτα.

Έχουμε και εμείς στην “Δυνατή Ερμιονίδα” αρκετούς νέους ανθρώπους υποψηφίους, οι οποίοι πολιτεύτηκαν με ήθος και αξιοπρέπεια, δίχως ποτέ να προκαλέσουν κάποιον πολιτικό αντίπαλο.

Οι εκβιασμοί, η φίμωση και ο διχασμός της κοινωνίας είναι πρακτικές ξένες για την “Δυνατή Ερμιονίδα”.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα γίνονται ανεκτές από την πλευρά μας οι συκοφαντίες, τα ψεύδη και τα υβριστικά σχόλια.

Ρωτάμε λοιπόν τον κ. Μαργέτα, πως θα αντιδρούσε αυτός στην περίπτωση που διαπίστωνε ότι διακινούνται επώνυμα δημοσίως στο διαδίκτυο, τα υβριστικά σχόλια που ακούγονται εναντίον του στα καφενεία;

Θα αδιαφορούσε γι’ αυτόν που τα διακινεί ή θα στρέφονταν εναντίον του δικαστικά;
Γιατί διαπιστώνουμε ότι με μεγάλη ευκολία κατηγορεί τον κ. Γεωργόπουλο για τις μηνύσεις που υπέβαλλε, ενώ ο ίδιος δεν κάνει άλλη δουλειά από το να προσφεύγει στην Δικαιοσύνη, όπως πρόσφατα έπραξε όταν “χάκαραν” την ιστοσελίδα του και τον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram και όπως επίσης το ίδιο έκανε, χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο, στρεφόμενος δικαστικά κατά του αποτελέσματος των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Ελπίζουμε κάποια στιγμή να αντιληφθεί ότι είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και της θέσης στην οποία τον τοποθέτησε ο λαός της Ερμιονίδας για την επόμενη πενταετία.

Γραφείο Τύπου
"Δυνατή Ερμιονίδα"