Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θολή, διάτρητη και ύποπτη η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε ιδιώτη, από το Δήμο Ερμιονίδας. 



Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες. 

Η Δημοτική μας παράταξη “Δυνατή Ερμιονίδα” συνεχίζει με σοβαρότητα σύνεση και συνέπεια το αντιπολιτευτικό της έργο. Η υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των Δημοτών αποτελεί για εμάς θέμα πρώτης προτεραιότητας.
Η ενημέρωση των Δημοτών για αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μείζονος σημασίας και οι θέσεις της παράταξής μας πάνω σε αυτές, αποτελεί υποχρέωσή μας.
Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21/11/2014 και στη συζήτηση του Θέματος: “ Τροποποίηση προϋπολογισμού και απευθείας ανάθεση παροχής υπηρεσίας επεξεργασίας προ διαλεγμένων ρευμάτων Αστικών - Στερεών Αποβλήτων, εξαιτίας εξαιρετικά επείγουσας ανάγκης”, η θέσεις της “Δυνατής Ερμιονίδας” όπως εκφράστηκαν από τον επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου κ. Γεωργόπουλο και τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης έχουν ως εξής:

1. Σε προηγούμενες συνεδριάσεις υπερψηφίσαμε τις προτάσεις της Δημοτικής αρχής για την αγορά καφέ κάδων και τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου ΠΛΗΝ των άρθρων 33 που αφορά τα πρόστιμα και την παράγραφο 6 του άρθρου 13 η οποία αφορά την επείγουσα ανάγκη και την χαρακτηρίσαμε φωτογραφική διάταξη. Η θέση αυτή επαληθεύτηκε και στις 21/11 κληθήκαμε να ψηφίσουμε την απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένο ιδιώτη.
2. Το πρόβλημα των απορριμμάτων στο Δήμο μας είναι σοβαρότατο και μόνιμο για τα 3 - 4 τελευταία χρόνια. Άρα δεν είναι έκτακτο, όπως επικαλείται η Δημοτική αρχή για να δικαιολογήσει την απευθείας ανάθεση στο συγκεκριμένο ιδιώτη. Είναι πολύ σοβαρό αλλά όχι ξαφνικό.
3.  Δεν εξετάστηκαν άλλοι τρόποι επίλυσης του προβλήματος όπως η κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή η δημιουργία Δημοτικού Πράσινου Σημείου.
4.  Γίνεται απευθείας ανάθεση για ποσό 160000 ευρώ για τρεις μήνες. Εκτίμησή μας ότι το ποσό για ένα χρόνο θα ξεπεράσει τα 650.000 ευρώ δεδομένης και της αύξησης του όγκου των απορριμμάτων κατά τους Θερινούς μήνες.
5.  Η διαδικασία την οποία, απ’ ότι φαίνεται, μεθόδευσε η Δημοτική αρχή είναι διάτρητη, θολή και ύποπτη.

α. Η εταιρεία στην οποία ανατίθεται το έργο έχει ως συνέταιρο την μητέρα υποψηφίου συμβούλου, στις τελευταίες εκλογές, της Δημοτικής παράταξης που διοικεί το Δήμο.

β. Ο χώρος που έχει επιλεγεί είναι ακατάλληλος διότι βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή, σε επιχειρήσεις και πολύ κοντά στην πόλη του Κρανιδίου.

γ. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος δημιουργίας νέας χωματερής διότι όπως γράφει η σύμβαση θα αποθηκεύονται απορρίμματα, προσωρινά. Προσωρινά ήταν και τα δέματα στο Σταυρό Διδύμων αλλά εκεί είναι ακόμη και έχουν ριζώσει.

δ. Εκφράζουμε το φόβο μας ότι θα δημιουργηθεί ένας νέος Σταυρός Διδύμων και δικαίως οι κάτοικοι διαμαρτύρονται.  


6. Δεν υπάρχει απόφαση και γνωμοδότηση της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου για την επιλογή και αδειοδότηση της δημιουργίας του Ιδιωτικού Πράσινου Σημείου.
7. Εάν αλλάξει το σημείο στο οποίο επιχειρεί ο ιδιώτης και τηρηθούν νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες, η “Δυνατή Ερμιονίδα” θα στηρίξει τη λύση την οποία προτείνει η Δημοτική αρχή.




  “ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ”