Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΟΜΑΔΑ ΔΥΝΑΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΔΙΔΥΜΩΝ ΔΙΔΥΜΑ 27/06/15



ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Δ ΔΙΔΥΜΩΝ




Κύριε Πρόεδρε

  Επικοινωνούμε πάλι μαζί σας για μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει το χωριό μας και ύστερα από πολλές καταγγελίες συνδημοτών μας  ζητάμε  ενημέρωση.

1.   Έχετε ξεχάσει τι σημαίνει τοπικό συμβούλιο . Αγνοείτε τους θεσμούς και τους νόμους του Κράτους και αποφεύγετε να καλείτε σε συνεδρίαση το Τ.Σ . Εξηγήστε μας τους λόγους.  
2.   Υπολείμματα  Ελαιοτριβείων. Η Δυσοσμία από τα υπολείμματα των Ελαιοτριβείων (μούργα) είναι πολύ έντονη  και ο κίνδυνος μόλυνσης του εδάφους είναι μεγάλος . Πολλοί συνδημότες μας που σας εξέφρασαν παράπονα  τους είπατε  ότι έχουν άδειες από το ΥΠΕΚΑ. Εάν ισχύει αυτό παρακαλούμε να δημοσιεύσετε τις συγκεκριμένες άδειες. Πέστε μας τη θέση σας.  
3.    Στον Κάμπο έχουν δημιουργηθεί μικρές χαβούζες από την εκμετάλλευση χώματος με συνέπεια να έχουμε λιμνάζοντα νερά μαζί με σκουπίδια με κίνδυνο  μόλυνσης της υδροφόρου  λεκάνης  και  την εμφάνιση πλήθος εντόμων  . Παρακαλούμε να γίνουν συστάσεις στους ιδιοκτήτες των κτημάτων να αποκαταστήσουν τα κτήμα τα  τους στην αρχική τους μορφή  και εάν δεν συμμορφώνονται  να εφαρμοστεί ο κανονισμός καθαριότητας.
4.    Ζητάμε ενημέρωση για την Μικρή Σπηλιά,  το μέγεθος της ζημιάς  που έχει υποστεί και τις ενέργειες που έχετε κάνει για την αποκατάσταση της .
5.    Βελτίωση οδοποιίας .Το οδικό δίκτυο του χωριού μας είναι σε άθλια κατάσταση και εσείς επιλέξατε να κάνετε μικρές βελτιώσεις  στο δρόμο που οδηγεί στο  Σαλάντι.
6.    Χωματερή Σταυρός Διδύμων(Δεματοποιητής). Υπάρχει κάποιο νεότερο σχετικά με την αποκατάσταση του χώρου; Έχετε κάνει κάποιες ενέργειες;

 Στις 15/06 2015 είχαμε μεγάλη φωτιά.
Αυτή την φορά προήρθε από τα αποθηκευμένα δέματα, ακολούθησε η μέθοδος του κουκουλώματος με χώμα .Άλλο ένα καμίνι με κίνδυνο έκρηξης εάν δεν προλάβουμε να προβούμε σε άμεση αποκατάσταση .Προτείνουμε να δημιουργηθεί επιτροπή αγώνα  από ανθρώπους καταξιωμένους από τα Δίδυμα με στόχο την πίεση της Περιφέρειας και του Υπουργείου για την γρήγορη αποκατάσταση του χώρου. Ακούγεται ότι θα έχουμε επίσκεψη του Υπουργού ,έχετε κάνει κάποιο πλάνο;
7.    Τι γίνεται με τις μετρήσεις Εδάφους ,Νερού και Αέρα;
8.     Νέα Χωματερή .Είχατε δεσμευτεί ότι ως το τέλος Ιανουαρίου θα είχατε αποκαταστήσει το συγκεκριμένο  χώρο αλλά εσείς έχετε πάρει τα μισά απορρίμματα και ο κίνδυνος μιας νέας φωτιάς είναι πλέον ορατός με οδυνηρές συνέπειες για το χωριό μας .
9.      Σφαγεία .Έχουμε κάποια εξέλιξη σχετικά με την λειτουργία τον Σφαγειων ;Ο φωτισμός του περιβάλλοντα χώρου είναι έργο του Δήμου  ή προσφορά ιδιώτη;
10.   Αγροκτηνοτροφικοί δρόμοι. Σε όλη την επαρχία   έχουν γίνει βελτιώσεις εμείς έχουμε κάνει κάτι;
 11.  Λατομεία    Μεγαλοβούνι. Γιατί δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την πλευρά σας ούτε καν παρών ήσασταν  όταν συζητήθηκε το θέμα στο Δ.Σ τις 16/06/15.
12.  Ανεμογεννήτριες .Τι γίνεται με τα ανταποδοτικά τέλη; 
13.  ΚΤΕΛ .Ποιές ενέργειες έγιναν από εσάς και το Δημοτικό Συμβούλιο μετά την ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε; Έγινε επίσκεψη στον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ; Υπήρξε αποτέλεσμα ;



                    Ευχές για ένα όμορφο και δροσερό καλοκαίρι!!!


                                  Ομάδα της Δυνατής Ερμιονίδας Διδύμων