Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΔΙΔΥΜΩΝ (ΑΝΑΘΕΜΑ)

                                                              
            
ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΔΙΔΥΜΩΝ (ΑΝΑΘΕΜΑ)     

  Μετά την ανακοίνωση του Δήμου Ερμιονίδας σχετικά με την νέα αποκατάσταση , μας δημιουργούνται  ερωτηματικά και προβληματισμοί .
 Στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται  ότι παραβρέθηκε μια επιτροπή  αγώνα. Ποιοι είναι αυτοί και ποιος την εξέλεξε; Μόνοι σας αποφασίζετε , μόνοι σας διορίζετε Επιτροπές , χωρίς να ενημερώσετε κανέναν κάτοικο του χωριού μας ;         Παραβρεθήκατε σε έκτακτη σύσκεψη στην Τρίπολη με τον Περιφερειάρχη  για το θέμα της Αποκατάστασης της χωματερής Σταυρός Διδύμων και από την σύσκεψη αυτή προέκυψε η σύμφωνη γνώμη σας, αγνοώντας τόσο την απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Διδύμων που είχε παρθεί στις 26/2/2016 όσο και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7/3/2016 .
 Συγκαλέστηκε άτυπο  Τοπικό Συμβούλιο όπως είπατε μόνο για ενημέρωση. Αν είναι δυνατόν σε ένα τόσο σοβαρό θέμα και  ενόψει  Δημοτικού Συμβουλίου που ήδη έχει ζητήσει σύσσωμη η αντιπολίτευση να πηγαίνουμε χωρίς απόφαση τοπικού συμβουλίου!!!!
  Ο κος Πρόεδρος μας εξήγησε ότι παραβρέθηκε μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ.  Αποστόλου Παναγιώτη σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη  , όπου  τους εξήγησε ότι η μελέτη έχει αλλάξει  και θα γίνει γενική αποκατάσταση όλου του χώρου και με μια τομή  της μελέτης που τους έδειξαν κατάλαβαν ότι είναι η σωστή μέθοδος αποκατάστασης και δώσανε την συγκατάθεση τους να συνεχιστούν οι εργασίες . Εμείς ζητήσαμε να δούμε την καινούργια μελέτη και η απάντηση που εισπράξαμε είναι ότι ο κύριος πρόεδρος δεν την έχει δει. Όμως κατά τα άλλα συμφωνεί!!!! Μήπως ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε ;;; Γιατί σε γνωστό μπλοκ  κάτι έχει αναρτηθεί !!!!!!!                                                                                
 Εμείς σαν παράταξη <<ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ>> ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΜΕ με την απόφαση αυτή και ζητήσαμε να πάρουμε στα χέρια μας την νέα μελέτη για να την προσκομίσουμε σε έμπειρο Περιβαλλοντολόγο   και να εκτιμήσουμε την νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Προτείναμε να γίνει λαϊκή συνέλευση  για να πάρει θέση και το χωριό μας για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως και οι Φούρνοι που τους αφορά και αυτούς.
 Για να προλάβουμε τυχόν Κασσάνδρες  ξεκαθαρίζουμε ότι σαφώς και συμφωνούμε με την αποκατάσταση του αναθέματος, όμως να γίνει σωστά και όχι αρπακόλλα  για ακόμη μια  φορά, κουκουλώνοντας το πρόβλημα κάτω από το χαλί . Αλήθεια τι γίνεται με τις περιβόητες μετρήσεις για να γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό έχει μολυνθεί περιβαλλοντικά ολόκληρη η περιοχή (Δίδυμα-Φούρνοι και όχι μόνο) ;;; Γιατί δεν γίνεται καμία ενέργεια προς αυτή τη κατεύθυνση;;;
 Τονίζουμε για μια φορά ακόμα ότι είμαστε αρωγοί στην όποια προσπάθεια προς την σωστή κατεύθυνση . Αρκετά έχει τραβήξει αυτός ο τόπος από την ανευθυνότητα ορισμένων Τοπικών και Δημοτικών Συμβούλων . Πρέπει επιτέλους ο καθένας μας  να αναλάβει τις ευθύνες του ,όποιες  και να είναι  και ο<< λογαριασμός στο σπίτι του>>.
 Ζητάμε να σταματήσουν αμέσως οι εργασίες μέχρι να ενημερωθούμε για το τι πραγματικά συμβαίνει και να ακολουθήσουμε  πιστά τις οδηγίες αυτών που ξέρουν .Έχουμε ευθύνη έναντι ημών αλλά κυρίως έναντι των επόμενων γενιών  που θα έρθουν. Αρκετά άσχημα τους έχουμε φορτώσει με τις  ανεύθυνο-υπεύθυνες τάχα πολιτικές μας .

                    <<ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΔΙΔΥΜΩΝ>>