Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Παραδοσιακά και Ιστορικά Κτίρια ρημάζουν, επί θητείας σας κύριε Σφυρή !!!





Στο Κρανίδι, έδρα του Δήμου Ερμιονίδας, με την αξιοσημείωτη παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών, με τις πελεκητές πέτρες, τα περίτεχνα μπαλκόνια και τα καπετανέϊκα αρχοντικά, όπως είναι το τριώροφο παραδοσιακό κτίριο που στέγαζε την Δημοτική βιβλιοθήκη «Εμμανουήλ Ρέπουλη» αλλά και παλαιότερα, στο ισόγειό του, το Σύστημα Προσκόπων Κρανιδίου και το οποίο τώρα φιλοξενεί την Φιλαρμονική του Δήμου, ρημάζει εγκαταλελειμμένο…
Ρημάζει αδικαιολόγητα, εξωτερικά και εσωτερικά χωρίς καμία εργασία συντήρησης, επισκευής και στοιχειώδους καθαριότητας με την βλάστηση στην αυλή να έχει φράξει την κεντρική είσοδό του.
Εικόνες εγκατάλειψης, πόρτες με λουκέτα, σοφάδες να κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των μαθητών. Το γειτονικό σπίτι έχει καταρρεύσει και ένα κομμάτι του, έχει γείρει επικίνδυνα προς την αυλή του αρχοντικού, με κίνδυνο να καταπλακώσει τους μικρούς και μεγάλους μουσικούς που παρακολουθούν τα μαθήματα της Φιλαρμονικής.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους μουσικούς της Φιλαρμονικής μας που αγαπούν την μουσική και παράγουν πολιτισμό μέσα σε τέτοιες αντίξοες συνθήκες.
Κανένα ενδιαφέρον εκ μέρους σας κύριε Σφυρή, καμία ανάπλαση για ανάδειξη του παραδοσιακού οικισμού της Δ.Κ. Κρανιδίου από ένα Δήμαρχο αρχιτέκτονα, αλλά και μια πρόεδρο Νομικού Προσώπου Αρχιτέκτονα που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν να εντάξουν το κτίριο αυτό σε κάποιο πρόγραμμα για την επισκευή και ανάδειξη το.
Γκρεμίζεται επίσης και το κτίριο Συγγρού στο Κρανίδι, την στιγμή που ο Δήμος δεν έχει αίθουσα εκδηλώσεων !!! Κτίριο με ιστορία κι αυτό, αφού ήταν κάποτε το Β’ Δημοτικό Σχολείο Κρανιδίου και πολιτιστικό κέντρο του Δήμου άλλοτε, τώρα εγκαταλελειμμένο, παρότι είναι εξοπλισμένο με κερκίδες θεάτρου κλπ , τα οποία εγκαταστήσατε εσείς στην πρώτη θητεία σας και ποτέ από τότε δεν αξιοποιήσατε, αλλά τα εγκαταλείψατε - υποβαθμίσατε πετώντας τα χρήματα των δημοτών στο καλάθι των αχρήστων .
Όσο πιο πίσω κοιτάζουν οι Δημότες , τόσο πιο μπροστά στο μέλλον βλέπουν και προβληματίζονται !!!


Γραφείο Τύπου
Δυνατής Ερμιονίδας