Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, κατήργησε τα μονοπώλια στις αναθέσεις προμηθειών, έργων και υπηρεσιών από τον Δήμο Ερμιονίδας


Κρανίδι, 28.04.2023
Δελτίο Τύπου

Ο γνωστός καθ’ έξη και κατ’ επάγγελμα συκοφάντης και αυτοχριζόμενος ως δημοσιογράφος, συνεχίζει σταθερά προσηλωμένος στον στόχο του, δηλαδή την εκτόξευση λάσπης και συκοφαντιών κυρίως κατά των υποψηφίων συμβούλων της Δυνατής Ερμιονίδας, μέσω του ιστολογίου που διατηρεί.

Με χθεσινή του ανάρτηση, αναφέρεται σε ανάθεση προμήθειας τροφής για τα αδέσποτα ζώα για το έτος 2023, η οποία έγινε από τον Δήμο Ερμιονίδας προς την κ. Στάπα Μαρία, ύψους 4.967,00€ με ΦΠΑ και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα “Διαύγεια” του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η κυρία Στάπα Μαρία, γνωστή στην Ερμιονίδα για την πολύχρονη αξιοσημείωτη και ακούραστη εθελοντική της δράση, είναι υποψήφια σύμβουλος με την Δυνατή Ερμιονίδα και μέσω της εν λόγω ανάρτησής του, αυτός ο συκοφάντης του διαδικτύου, αφήνει αιχμές και υπονοούμενα για τα κίνητρα της υποψηφιότητά της.

Δεν κάνει όμως τον κόπο να ανατρέξει στην ιστοσελίδα “Διαύγεια” για να διαπιστώσει ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή για πρώτη φορά έσπασε το μονοπώλιο στην προμήθεια τροφής για τα αδέσποτα ζώα, αναθέτοντας την εν λόγω προμήθεια σε 4 διαφορετικούς ντόπιους επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα, το έτος 2020 έγινε ανάθεση προμήθειας τροφής για τα αδέσποτα ζώα ύψους 4.984,00€ με ΦΠΑ στην εταιρεία Super Market Κρητικός και το έτος 2021 έγινε ανάθεση προμήθειας τροφής για τα αδέσποτα ζώα ύψους 4.995,00€ με ΦΠΑ στην εταιρεία Κοροντίνης Γιώργος.

Το έτος 2022 έγινε πρόσκληση σε τέσσερεις διαφορετικούς ντόπιους επαγγελματίες και αφού οι τρεις από αυτούς δεν διέθεταν όλα τα απαραίτητα έγγραφα, τελικά έγινε ανάθεση προμήθειας τροφής για τα αδέσποτα ζώα ύψους 4.984,00€ με ΦΠΑ στην εταιρεία ΑΦΟΙ Αντωνόπουλοι.

Για το έτος 2023 η μόνη ντόπια επιχείρηση που είχε απομείνει χωρίς να λάβει ανάθεση προμήθειας τροφής για τα αδέσποτα ζώα, ήταν αυτή της κ. Στάπα Μαρίας.

Άρα, η συγκεκριμένη ανάθεση είναι απολύτως νόμιμη αλλά και ηθική.

Και αυτή είναι η υποτιθέμενη “δημοσιογραφία υψηλού επιπέδου” που υπηρετεί αυτός ο λασπολόγος του διαδικτύου.

Εκ του πονηρού απομονώνει και παρουσιάζει μόνο την φετινή ανάθεση και αποκρύπτει όλες τις άλλες των προηγούμενων ετών!!!

Δηλαδή θα πρέπει να τιμωρηθεί ένας επαγγελματίας, μόνο και μόνο επειδή είναι νυν Δημοτικός Σύμβουλος ή υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος και να μην αναλάβει μια προμήθεια, την οποία εκ του Νόμου δικαιούται;

Θα πρέπει να κλείσει την επιχείρησή του μόνο και μόνο επειδή ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση και τα κοινά;

Επίσης, επειδή τίποτε δεν γίνεται εν κρυπτώ και όλες οι συμβάσεις, οι αναθέσεις και οι πληρωμές αναρτώνται στην ιστοσελίδα “Διαύγεια” του Υπουργείου Εσωτερικών, είναι ολοφάνερο ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή, κατήργησε τα μονοπώλια στις αναθέσεις προμηθειών, έργων και υπηρεσιών από τον Δήμο Ερμιονίδας.

Και αυτό διότι κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο, έγιναν τέτοιου είδους περίπου ισόποσες αναθέσεις, σε πολλούς διαφορετικούς ντόπιους επαγγελματίες και ντόπιες επιχειρήσεις.

Τέλος, είναι σε όλους γνωστό ότι έχουμε να κάνουμε με έναν αυτοπροσδιοριζόμενο ως δημοσιογράφο, ο οποίος νομίζει ότι επειδή έφτιαξε ένα ιστολόγιο έγινε και δημοσιογράφος.

Ενώ δεν έχει αποφοιτήσει από κάποια σχολή δημοσιογραφίας, δεν έχει λάβει κάποιο πτυχίο δημοσιογράφου και ουδέποτε εγγράφηκε σε μια αναγνωρισμένη επαγγελματική δημοσιογραφική ένωση.

Ο συγκεκριμένος “κύριος”, είναι γνωστός στην Ερμιονίδα για την κατ’ επανάληψη εμπλοκή του με την Ελληνική Δικαιοσύνη, αφού έχει μηνυθεί από δεκάδες συμπολίτες μας, εκκρεμούν αρκετές μηνύσεις εναντίον του ενώπιον του ακροατηρίου, ενώ έχει καταδικαστεί αμετάκλητα τουλάχιστον μια φορά, αναγκαζόμενος μάλιστα να πληρώσει χρηματική αποζημίωση σε θύμα του, το οποίο εξύβρισε μέσω του ιστολογίου του.

Ακόμα υπάρχουν περιπτώσεις όπου συμπολίτες μας, εξαγριωμένοι από τα ψεύδη και τις συκοφαντίες του, τις οποίες κατά καιρούς έχει αναρτήσει στο ιστολόγιό του, έχουν χειροδικήσει εναντίον του μη μπορώντας να συγκρατηθούν

Ακόμα είναι γνωστό ότι αυτός ο συκοφάντης ψευτοδημοσιογράφος, καθοδηγείται από ανθρώπους που ανήκουν πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και προσπαθούν διακαώς παρά τις αποτυχίες τους και την απόρριψη του κόσμου, να ελέγχουν τις τύχες του τόπου μας ενεργώντας από το παρασκήνιο.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι, εάν αυτός ο ψευτοδημοσιογράφος έχει εκτός των γνωστών και άλλου είδους κίνητρα «και από ποιους αμείβεται» για τις “αγαθές υπηρεσίες” που προσφέρει.


Γραφείο Τύπου

Δυνατή Ερμιονίδα