Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Ο κ. Μαργέτας επιθυμεί να μην εφαρμοστεί ο Νόμος;

Κρανίδι, 18.12.2023

Δελτίο Τύπου

Αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί η πρόσφατη ανάρτηση στο διαδίκτυο του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Μαργέτα, με την οποία αναζητά εναγωνίως από την τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής, έναν υποψήφιο Κοινοτικό Σύμβουλο Πορτοχελίου της “Δυνατής Ερμιονίδας”.

Είναι εντυπωσιακό, το ότι από την χθεσινή τελετή ορκωμοσίας η οποία έλαβε χώρα σε κλίμα ενότητας και ομοψυχίας, ο κ. Μαργέτας το μόνο που βρήκε να σχολιάσει είναι η δήθεν εξαφάνιση ενός Κοινοτικού Συμβούλου.

Τον πληροφορούμε, λοιπόν, ότι εφαρμόστηκε πλήρως ο Νόμος, όπως αυτός ακριβώς ορίζεται εξ’ αρχής από την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που επικαλείται στην ανακοίνωσή του και την οποία γνώριζαν εκ’ των προτέρων όλοι όσοι συμμετείχαν στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Ο συγκεκριμένος υποψήφιος είναι υπάλληλος της ΔΕΥΑΕΡ και είχε το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, κάτι το οποίο έπραξαν και άλλοι δημοτικοί υπάλληλοι τόσο στον Δήμο Ερμιονίδας, όσο και σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας.

Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας και αφού εξελέγη Κοινοτικός Σύμβουλος, αποφάσισε σύμφωνα με το δικαίωμα που του δίνει η Νομοθεσία, να επιλέξει την θέση του στην ΔΕΥΑΕΡ, δίχως βέβαια να λάβει την άδεια του κ. Μαργέτα για να το πράξει.

Και ρωτάμε τον κ. Μαργέτα, μήπως δεν επιθυμεί να εφαρμοστεί ο Νόμος;

Τολμά να μιλά αυτός για υφαρπαγή ψήφων, όταν υποψήφιος σύμβουλος της παράταξής του είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, ενώ ο εκλεγμένος με την παράταξή του Κοινοτικός Σύμβουλος Κοιλάδας, είναι μονίμως απόντας εξαιτίας του επαγγέλματός του;


Από τις θάλασσες του Αιγαίου θα επιλύει τα προβλήματα της Κοιλάδας ο εν λόγω Κοινοτικός Σύμβουλος;

Και δυστυχώς έχει το θράσος να μιλάει για υφαρπαγή ψήφων, αυτός που ενώ την επόμενη μέρα των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου αποδέχτηκε με δημόσια δήλωσή του το αποτέλεσμά τους, στην συνέχεια αλλάζοντας γνώμη, προσπαθεί απεγνωσμένα να το αλλοιώσει και να το νοθεύσει, προσφεύγοντας στην Δικαιοσύνη με φαιδρά και γελοία επιχειρήματα, στοχοποιώντας την Κοινότητα της Θερμησίας.

Δεδομένου ότι έχει κάνει πολύ άσχημο ξεκίνημα από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, όπου τον τοποθέτησε ο λαός της Ερμιονίδας για την επόμενη πενταετία, τον καλούμε το συντομότερο να συνέλθει ζητώντας συγνώμη από τους Δημότες της Ερμιονίδας για τον διχασμό που προκαλεί στην τοπική μας κοινωνία και επιτέλους να σοβαρευτεί ασκώντας μια εποικοδομητική αντιπολίτευση.

Γραφείο Τύπου

"Δυνατή Ερμιονίδα"