Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ο Δήμαρχος κ. Σφυρής Φρουρός του Νόμου, της Τάξης και της Ηθικής.



Ο Δήμαρχος κ. Σφυρής Φρουρός του Νόμου, της Τάξης και της Ηθικής.


Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Σφυρής, ανέβαλε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο τον ορισμό Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Ερμιονίδας για να ψάξει μαζί με το επιτελείο του, τους νόμους και τις διατάξεις και να βρει νομικά κωλύματα για τη συμμετοχή του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γανώση στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου (προτεινόμενου από τη Μειοψηφία), κάτι το οποίο φυσικά και δεν βρήκε. Εμφανίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Οκτωβρίου 2014, μη έχων στοιχεία και διατάξεις για Νομικό Κώλυμα συμμετοχής του κ. Γανώση στο Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Αντ’ αυτού παρουσίασε κατάλογο Νόμων και άρθρων του Συντάγματος, για να στοιχειοθετήσει νέο επιχείρημα περί ηθικής τάξεως.

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει καταγραφεί από γνωστό bloger της περιοχής και δεν θα ήθελα να παρουσιάσω τις τοποθετήσεις του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων εφ’ όσον οι Δημότες μπορούν να τις παρακολουθήσουν “αμοντάριστες” και να ενημερωθούν διεξοδικά. Εδώ πρέπει να επισημάνω ότι το προεκλογικό πρόγραμμα της “Δυνατής Ερμιονίδας” περιελάμβανε την απ’ ευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θέλω να ενημερώσω, όμως τους Δημότες ότι,

1. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ανακηρύσσονται από το αρμόδιο Πρωτοδικείο αφού πρώτα έχει ελεγχθεί τυχόν νομικό κώλυμα. Ο κ. Γανώσης είναι Δημοτικός Σύμβουλος. Πώς λοιπόν ο κ. Γανώσης έχει την εγκυρότητα από τα αρμόδια όργανα να συμμετέχει, κατόπιν της λαϊκής εντολής, στο κορυφαίο και καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο του Δήμου το οποίο είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και κατά την άποψη του κ. Δημάρχου δεν μπορεί να συμμετέχει σε εποπτευόμενο φορέα του Δήμου όπως είναι το Νομικό Πρόσωπο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου;

2. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας έχουν εκ του νόμου το δικαίωμα της πρότασης και της ψήφισης των προσώπων τα οποία θα καλύψουν τις δύο θέσεις τις οποίες δικαιούνται με δύο τακτικά και δύο αναπληρωματικά μέλη στο 15μελές Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου. Ως εκ τούτου και την ευθύνη. Η πεισματική επιμονή του κ. Δημάρχου για ένα θέμα το οποίο είναι αποκλειστικό δικαίωμα και ευθύνη της αντιπολιτεύσεως και η αποχώρηση των Συμβούλων της πλειοψηφίας χαρακτηρίζεται ως εκβιαστική παρέμβαση στις νόμιμες διαδικασίες και ως πράξη αντιδημοκρατική.

3. Ο νομοθέτης έχει προβλέψει ότι, Μέλος της επιτροπής δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον. (Ν. 3852/2010. άρθρο 75 παρ. 9) Η συμμετοχή του κ. Γανώση στο Δ. Σ. του Λιμενικού Ταμείου, γενικά και σύμφωνα με το νόμο είναι και νόμιμη και ηθική.

4. Η αντιπολίτευση του Δήμου Ερμιονίδας, ως εκ του νόμου δικαιούται, στα πλαίσια της ευρύτερης συνεργασίας και στο πνεύμα της συνεννόησης για τις Δημοτικές υποθέσεις, κάτι το οποίο έγινε και στην κατάρτιση όλων των Δ. Σ. των Ν.Π., Δημοτικών Επιχειρήσεων και Επιτροπών, αποφάσισε σε πολύ μεγάλο ποσοστό, να κάνει από κοινού προτάσεις στελεχών. Στην προκειμένη περίπτωση αποφασίστηκε, η παράταξη της “Δυνατής Ερμιονίδας” ως μείζων αντιπολίτευση να προτείνει το ένα τακτικό μέλος με τον αναπληρωματικό του για το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου και οι άλλες δύο παρατάξεις το δεύτερο μέλος με τον αναπληρωματικό του. Πράξη απολύτως διαφανής, νόμιμη και δημοκρατική.

5. Η τοποθέτησή μου κατά το συγκεκριμένο Δ.Σ. ότι, ο κ. Γανώσης δεν είναι ο μόνος παράνομος, σε ότι αφορά τη χρήση Δημοτικών χώρων, από την επαγγελματική του δραστηριότητα, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως εύνοια, εκ μέρους μου, προς την παρανομία, εάν και εφ’ όσον αυτό αποδειχτεί με τελεσίδικες αποφάσεις από τα αρμόδια δικαστικά όργανα, αλλά ότι πρέπει να υπάρχει ίση αντιμετώπιση προς όλους. Η λυσσαλέα αυτή πολεμική κατά του κ. Γανώση μόνο ως ύποπτη και εκδικητική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Κύριε Δήμαρχε,
Η παράταξή μας έχει δηλώσει την επιθυμία της να συναινέσει και να συνδράμει έμπρακτα και ειλικρινά στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του Δήμου μας.
Η επιστολή μου στον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων και όλες οι παρεμβάσεις μου είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Εσείς αποστείλατε άλλη επιστολή στον Γ.Γ. με την οποία λέτε ότι παραποιώ την πραγματικότητα, ενώ όπως δημοσιεύσαμε και αποδείξαμε ουσιαστικά γράψατε τα ίδια πράγματα με εμένα. Πραγματοποιήσατε όμως με την επιστολή σας και ένα μεγάλο λάθος. Παραποιήσατε το περιεχόμενο της απόφασης 229/2014 (σχετικά με την προμήθεια είκοσι καφέ κάδων) του Δ.Σ. του Δήμου Ερμιονίδας κάτι για το οποίο δεν έχετε δώσει καμία εξήγηση ούτε έχετε αποκαταστήσει την αλήθεια, δυσφημώντας και συκοφαντώντας μια ολόκληρη Δημοτική Παράταξη την οποία οι δημότες μας τίμησαν με το 49,65% των ψήφων στο δεύτερο γύρο των πρόσφατων Δημοτικών Εκλογών.

Δυστυχώς διακρίνουμε ότι με τις πράξεις σας είστε προσκολλημένος στις προεκλογικές αντιπαραθέσεις. Η κοινωνία μας έχει μεγάλη ανάγκη από συναίνεση και ενότητα. Αυτή είναι και η εντολή την οποία μας έδωσε στις εκλογές. Πολύ φοβάμαι ότι, με τις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις σας θα διχάσετε την κοινωνία. Πράξεις εκδίκησης και ρεβανσισμού δεν ταιριάζουν σε έναν Δήμαρχο.



Γιάννης Γεωργόπουλος

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολιτεύσεως
του Δήμου Ερμιονίδας