Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Ο κ. ΣΦΥΡΗΣ



Σήμερα το απόγευμα στο Ναύπλιο όπου πραγματοποιείται κομματική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, με παρόντες τον Υφυπουργό κ. Μπαλάφα και το Βουλευτή κ. Γκιόλα, θελήσαμε ως παράταξη να παρέμβουμε και να καταθέσουμε μία επιστολή διαμαρτυρίας σχετικά με το κλείσιμο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο Κρανίδι.

Αναθέσαμε αυτή την αποστολή στο στέλεχος κ. Σπύρο Αντουλινάκη (υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο στις εκλογές του 2014), γιατί στην παράταξή μας όλα τα μέλη έχουν λόγο και ρόλο, σε αντίθεση με την παράταξη του κ. Σφυρή.

Παρουσιάστηκε στο χώρο και οι οργανωτές ανακοίνωσαν ότι μετά τον κ. Σφυρή θα μιλούσε στον κ. Υφυπουργό, ο κ. Αντουλινάκης.

Ο κ. Σφυρής απαίτησε από τους οργανωτές να μην μιλήσει ο κ. Αντουλινάκης γιατί δεν είχε …. «θεσμικό ρόλο».

Για το συγκεκριμένο πρόβλημα και ο οποιοσδήποτε Δημότης του Δήμου Ερμιονίδας θα μπορούσε να παρέμβει και να εκφράσει την άποψή του. Ο κ. Σφυρής μάλλον θεωρεί ότι οι «θεσμικοί» είναι προικισμένοι με ιδιαίτερα προσόντα, ενώ οι μη «θεσμικοί» δεν επιτρέπεται ούτε το λόγο να πάρουν.

Ο κ. Υφυπουργός έμεινε εμβρόντητος από την απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του κ. Σφυρή και εξήλθε της αίθουσας να συναντήσει τον κ. Αντουλινάκη, να του εκφράσει τη συμπάθειά του, αλλά και την έκπληξη και την απορία του για το συμβάν και να παραλάβει την επιστολή που θέλαμε να του καταθέσουμε.

Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή ο κ. Σφυρής να πάρει θέση και να ηγηθεί ενός κοινού μετώπου για την αντιμετώπιση αυτής της απαράδεκτης απόφασης, προτίμησε να επιτεθεί στην αντιπολίτευση (κατά πάγια τακτική του) και να εκφράσει τις θέσεις του δημόσια μέσω … fb.

Προσπαθεί τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που έχει στην παράταξή του να τα επισκιάσει με πόλωση και …περίεργες συμπεριφορές σαν τη σημερινή.

Ίσως θέλει, αν πετύχουμε όλοι όσοι προσπαθούμε να μην υλοποιηθεί η απόφαση του κλεισίματος του Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κρανιδίου, να ανακοινώσει όπως έκανε σε άλλη ανάλογη περίπτωση «κατόπιν ενεργειών μου…», σας τους πολιτευτές του …1960.

Στη συνέχεια παραθέτουμε την επιστολή που δεν επέτρεψε ο κ. Σφυρής να επιδοθεί ενώπιόν του προς τον κ. Μπαλάφα.




Γιάννης Γεωργόπουλος






Κρανίδι, 19-09-2016

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την Υ10/32/9.9.2016 απόφασή της η Υποδιοικήτρια του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αποφάσισε το κλείσιμο του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κρανιδίου από 17-10-2016.
Ενός Υποκ/τος που απέχει από το Ναύπλιο 80 χιλιόμετρα και εξυπηρετεί χιλιάδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους.
Είναι μία απόφαση πέρα για πέρα βιαστική, αψυχολόγητη,άδικη και κυρίως σχεδιασμένη «στο πόδι», αφού θα εξαναγκάσει –εάν εφαρμοστεί- χιλιάδες ηλικιωμένους συνταξιούχους,αλλά και νεώτερους ασφαλισμένους να πηγαινοέρχονται στο Ναύπλιο για οποιαδήποτε συναλλαγή τους με τη συγκεκριμένη Υπηρεσία.
Επίσης αποτελεί μία ακόμη ενέργεια υποβάθμισης του Δήμου μας και των παρεχομένων κρατικών υπηρεσιών στους Δημότες μας.
Σύσσωμη η τοπική κοινωνία εκφράζει την αγανάκτησή της και την οργή της για την απόφαση αυτή.
Την αντίθεσή τους γι΄αυτή την απόφαση έχουν εκφράσει δημόσια όλες οι δημοτικές παρατάξεις του Δήμου μας.
Σας παρακαλούμε θερμά ,από τη θέση που κατέχετε, να ενεργήσετε τα δέοντα ώστε να ακυρωθεί από τον αρμόδιο Υπουργό η απαράδεκτη αυτή απόφαση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.


Για τη δημοτική παράταξη «Δυνατή Ερμιονίδα»
(μείζων αντιπολίτευση)
Ο επικεφαλής
Γιάννης Γεωργόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος