Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ" ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 - 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ” ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες, 
Η Δημοτική παράταξη “Δυνατή Ερμιονίδα” ιδρύθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 2013, με σκοπό να διεκδικήσει στις εκλογές του Μαΐου του 2014 την πλειοψηφία και την ανάληψη της ευθύνης για να οδηγήσει το Δήμο Ερμιονίδας και τους Δημότες του σε πορεία ανάπτυξης, προόδου και εξωστρέφειας, θέτοντας τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για μια Ερμιονίδα πραγματικά ΔΥΝΑΤΗ. 
Το αποτέλεσμα των εκλογών του 2014, με πολύ ισχνή διαφορά ψήφων, έδωσε στη “Δυνατή Ερμιονίδα” το ρόλο της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αποδεχόμενοι, τότε, το αποτέλεσμα των εκλογών, είχαμε πει ότι: επιδίωξη μας θα είναι η εποικοδομητική αντιπολίτευση και η προώθηση λύσεων για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Πιστεύω ότι αυτό το δρόμο βαδίζουμε επί 4 χρόνια, με νηφαλιότητα και σύνεση.   
Με τη συμπλήρωση 4 χρόνων από την ίδρυση της “Δυνατής Ερμιονίδας” θα κάνουμε σήμερα έναν απολογισμό των πεπραγμένων μας ως αξιωματική αντιπολίτευση στο Δήμο Ερμιονίδας, με τις παρεμβάσεις αλλά και τις προτάσεις τις οποίες κάναμε, πάντα με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών.  
Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι πραγματοποιήσαμε τις εξής παρεμβάσεις:
 1. Σεπτέμβριος 2014: Πραγματοποιήσαμε 4 καταγγελίες - ανακοινώσεις για δημιουργία νέας χωματερής στα Δίδυμα.
 2. Οκτώβριος 2014: Πραγματοποιήθηκαν 5 καταγγελίες - ανακοινώσεις προς την αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου σχετικά με τα απορρίμματα και τη στάση του Δημάρχου. 
 3. Νοέμβριος 2014: Καταψήφιση και Καταγγελία για την απ’ ευθείας ανάθεση για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
 4. Δεκέμβριος 2014: Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Διδύμων από τα μέλη της ομάδας της Δυνατής Ερμιονίδας Διδύμων για τα προβλήματα που αφορούν τα Δίδυμα. 
 5. Μάρτιος 2015: 2 παρεμβάσεις προς τον Υπουργό υγείας σχετικά με τα προβλήματα του Κ.Υ. Κρανιδίου και προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με τα προβλήματα των φορολογουμένων εξ αιτίας της πλημμελούς λειτουργίας του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Κρανιδίου.
 6. Απρίλιος 2015: Καταγγελία για μη ενημέρωση από το Δήμαρχο Ερμιονίδας σχετικά με τη λειτουργία της εταιρείας ECOSPOT ERMIONIDAS P. C. Διαχείρισης απορριμμάτων.
 7. Μάιος 2015: Ευχαριστήρια επιστολή του επιστημονικά υπεύθυνου του Κ.Υ. Κρανιδίου και Δημοτικού Συμβούλου με τη Δυνατή Ερμιονίδα κ. Μαχαίρα Μανώλη προς ανώνυμη δωρήτρια, για δωρεά άνω των 10000 ευρώ.  Καταγγελία της ομάδας Διδύμων της Δυνατής Ερμιονίδας για τη φωτιά στη χωματερή στις 29/4/2015. Καταψήφιση της απευθείας διαπραγμάτευσης με την εταιρεία διαχείρισης των απορριμμάτων λόγω έλλειψης πλήρους μελέτης. 
 8. Ιούνιος 2015: Επιστολή της ομάδας Διδύμων της Δυνατής Ερμιονίδας προς τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας για προβλήματα του χωριού. Υποβολή Υπομνήματος προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη ο οποίος επισκέφτηκε το Δήμο μας, σχετικά με την αποκατάσταση των χωματερών Σταυρού Διδύμων και κάμπου Κρανιδίου.
 9. Αύγουστος 2015: Καταγγελία του Τοπικού Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου, σχετικά με την υποβάθμιση της τελετής εορτασμού του Πολιούχου Κρανιδίου Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.
 10. Νοέμβριος 2015: Δημοσίευση της αποκαλυπτικής έκθεσης του κλιμακίου ελέγχου ποιότητας περιβάλλοντος σχετικά με την πλημμελή λειτουργία του λεγόμενου “Πράσινου Σημείου” διαλογής απορριμμάτων στο Κρανίδι. 
 11. Δεκέμβριος 2015: Ενημερωτική επιστολή του Τοπικού συμβούλου της Δημοτικής κοινότητας Κρανιδίου και μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΕΡ σχετικά με ανάρμοστη συμπεριφορά υπαλλήλου του Ιδιώτη εργολάβου της ΔΕΥΑΕΡ.  Αίτηση ενημέρωσης προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ για τις αναδρομικές χρεώσεις των καταναλωτών του πρώην Δήμου Ερμιόνης. 
 12. Ιανουάριος 2016: Επιστολή αποκατάστασης της αλήθειας του κ. Μαχαίρα Μανώλη, σχετικά με ανακριβές δημοσίευμα της εφημερίδας Κόντρα νιουζ το οποίο αφορούσε άδειες ιατρικού προσωπικού κατά τις ημέρες των εορτών.  
        Στήριξη της Δυνατής Ερμιονίδας στις κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας
13.  Φεβρουάριος 2016: Πραγματοποιήθηκαν 3 ανακοινώσεις εκ των οποίων οι δύο αφορούσαν τις μη νόμιμες αναδρομικές χρεώσεις της ΔΕΥΑΕΡ προς τους καταναλωτές του πρώην Δήμου Ερμιόνης και μία για την προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου να κουκουλώσει τη χωματερή στο Σταυρό Διδύμων. Η ομάδα της Δυνατής Ερμιονίδας Διδύμων σταμάτησε τη μη αδειοδοτημένη επιχωμάτωση του χώρου με νόμιμες ενέργειες.

14. Απρίλιος 2016: Έγιναν δύο παρεμβάσεις σχετικά με την κατάσταση των παιδικών χαρών στα Δημοτικά και Κοινοτικά διαμερίσματα του Δήμου και με τα ανταποδοτικά τέλη από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με επιστολή της ομάδας Δυνατής Ερμιονίδας Διδύμων, προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Αντωνόπουλο με κοινοποίηση στον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη.
15. Μάιος 2016: Διαφωνία της ομάδας Δυνατής Ερμιονίδας Διδύμων σχετικά με την αποκατάσταση χωματερής Σταυρού Διδύμων ζητώντας να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Διδύμων και του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας. 
16. Ιούνιος 2016: Ανοιχτή επιστολή του Δημοτικού μας Συμβούλου Ιωσήφ Γανώση σχετικά με την παραίτηση του Αντιδημάρχου κ Ιωάννη Δημαράκη. Ανακοίνωση της Δυνατής Ερμιονίδας σχετικά με δήλωση του Δημάρχου σε περιφερειακό κανάλι ότι οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης θέλουν να σταματήσουν όλα τα έργα και η αποκατάσταση της υπερχωματερής στα Δίδυμα. Παρέμβαση σχετικά με την τραγική κατάσταση του κόμβου Θερμησίας - Ηλιοκάστρου. Παρέμβαση σχετικά με την εγκατάληψη αθλητικών χώρων του Δήμου. Απάντηση του Δημοτικού μας Συμβούλου Χρήστου Μπαλαμπάνη προς τον Δημοτικό Σύμβουλο της Συμπολιτεύσεως κ. Απόστολο Λαδά, σχετικά με δηλώσεις του για περίσσια υποκρισία από την αντιπολίτευση του Δήμου Ερμιονίδας. Απάντηση της Δυνατής Ερμιονίδας στις συκοφαντικές δηλώσεις και την προσπάθεια παραποίησης του προεκλογικού προγράμματος της παράταξής μας σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, από το δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης κ. Παναγιώτη Αποστόλου. Παρέμβαση της ομάδας της Δυνατής Ερμιονίδας κατά του επιχειρούμενου κουκουλώματος στην υπερχωματερή του Σταυρού των Διδύμων. Απαντητική επιστολή του υποψηφίου Συμβούλου της Δυνατής Ερμιονίδας κ. Μπίμπα Αριστείδη σχετικά με επίθεση συκοφάντησης του ιδίου και μέλους της οικογένειάς του από δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης. Ανακοίνωση της Δυνατής Ερμιονίδας σχετικά με μη εφαρμογή απόφασης της 7/3/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την αποκατάσταση της χωματερής του Σταυρού Διδύμων.
17. Ιούλιος 2016: Ο Κοινοτικός Σύμβουλος Ερμιόνης της "Δυνατής Ερμιονίδας", Δαμιανός Κουτούβαλης, εκφράζει την ανησυχία του για τη λειτουργία πυροπροστασίας στο "Μπίστι". Νεότερη απάντηση του Δημοτικού μας Συμβούλου Χρήστου Μπαλαμπάνη σε καινούργιες  προκλητικές δηλώσεις του συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Απόστολου Λαδά. Παρέμβαση της Δυνατής Ερμιονίδας για τη φημολογούμενη κατάργηση του υποθηκοφυλακείων μεταξύ αυτών και του Μάσσητος - Κρανιδίου. Ανακοίνωση της Δυνατής Ερμιονίδας σχετικά με τα πρωτοφανή γεγονότα στο Δήμο Ερμιονίδας μετά από τις σοβαρότατες καταγγελίες οι οποίες συνόδευσαν την επιστολή παραίτησης από το αξίωμα του Αντιδημάρχου του κ. Δημαράκη και την επιστολή ανεξαρτητοποίησης της Δημοτικού Συμβούλου της Συμπολίτευσης κ. Λούμη.  
18. Σεπτέμβριος 2016: Καταγγελία του Τοπικού Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου, Σπύρου Ζόγκα, σχετικά με την υποβάθμιση της τελετής εορτασμού του Πολιούχου Κρανιδίου Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Δημοσιοποίηση Πίνακας με τα ποσά των ανταποδοτικών τελών των εταιρειών Α.Π.Ε. στο Δήμο Ερμιονίδας. Επιστολή της ομάδας Διδύμων της "Δυνατής Ερμιονίδας" προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Αντωνόπουλο για έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με ανταποδοτικά τέλη από Α.Π.Ε. Παρέμβαση της Δυνατής Ερμιονίδας για την κατάργηση του ΙΚΑ Κρανιδίου. Καταγγελία για την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του Δημάρχου Ερμιονίδας να εμποδίσει το στέλεχος της παράταξής μας Σπύρο Αντουλινάκη για να παραδώσει υπόμνημα σχετικά με τη λειτουργία του ΙΚΑ Κρανιδίου προς στον παριστάμενο, τότε Υφυπουργό κ. Μπαλάφα. 
19. Νοέμβριος 2016: Παρέμβαση του Δημοτικού μας Συμβούλου Χρήστου Μπαλαμπάνη σχετικά με χαράτσι 80% στους Δημότες του τέως Δήμου Ερμιόνης.  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
20. Δεκέμβριος 2016: Ανακοίνωση της Δυνατής Ερμιονίδας ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 

21.Φεβρουάριος 2017: Παρέμβαση της Ομάδας Διδύμων προς τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Διδύμων για σοβαρά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η κοινότητα και τα τοπικά διαμερίσματα τα οποία υπάγονται σε αυτήν. Αναφορά στο επείγον θέμα της αποκατάστασης λόγω επικινδυνότητας στο δρόμο Σαλαντίου και αίτηση προς το Δήμαρχο Ερμιονίδας για διαφάνεια στην πραγματοποίηση του έργου το οποίο ξεκίνησε χωρίς άδεια και με  την γνωστή φημολογούμενη ...κατάληξη των χωμάτων και ογκόλιθων.  Παρέμβαση για διευκρινίσεις σχετικά με τη φωτιά στα σκουπίδια στο Σταυρό Διδύμων.  Παρέμβαση για δημοσιεύσεις της προέδρου σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας του Δήμου Ερμιονίδας, σχετικά με παρουσίαση από την ίδια, έργων από δωρεές ως έργα του Δήμου. 

22. Μάρτιος 2017: Παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου της “Δυνατής Ερμιονίδας” κ. Χρήστου Μπαλαμπάνη για την αποκτάσταση της αλήθειας σχετικά με το γήπεδο Ηλιοκάστρου. Προσφορά της “Δυνατής Ερμιονίδας” επιστημονικά τεκμηριωμένης και κοστολογημένης προμελέτης αποκατάστασης χώρου Χ.Α.Δ.Α. και δεμάτων στα Δίδυμα, την οποία παρέδωσε ο κ. Γεωργόπουλος στον αρμόδιο για την αποκατάσταση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη.

23. Απρίλιος 2017: Δυναμική παρέμβαση διαμαρτυρίας της ομάδας Διδύμων σχετικά με το επικείμενο κουκούλωμα των σκουπιδιών στα Δίδυμα και την μεταφορά για τον ίδιο σκοπό, όλων των υπολοίπων σκουπιδιών των μικρο-χωματερών της Ερμιονίδας. Παρέμβαση της Τοπικής Συμβούλου Φούρνων της “Δυνατής Ερμιονίδας” κ. Ελένης Δημαράκη - Προσίλη, σχετικά με την αποδιοργάνωση της λειτουργίας και της παρατυπίες στη Δημοτική Κοινότητα Φούρνων.

24. Μάιος 2017: Παρέμβαση σχετικά με υλοποίηση του έργου με το Ρωμαϊκό ταφικό μνημείο Ερμιόνης 

25. Ιούνιος 2017: Η “Δυνατή Ερμιονίδα” συμμετέχει και τιμά τον Διδυμιώτη Ήρωα Κων/νο Δ. Μπροδήμα. 

Εισήγηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιάννη Γεωργόπουλου και επικεφαλής της παράταξης “Δυνατή Ερμιονίδα” κατά τη συζήτηση για την αναθεώρηση του πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις 14/6/2017 στο Ναύπλιο. Παρέμβαση για την ενεργοποίηση της πολιτείας και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα των πυρκαγιών. 

26. Ιούλιος 2017: Αίτηση στη ΔΕΥΑΕΡ και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας για τις διαφορετικές χρεώσεις στα λιμάνια της Ερμιόνης. 

27. Αύγουστος 2017: Νέα αίτηση στη ΔΕΥΑΕΡ για ενημέρωση σχετικά με τις χρεώσεις στα λιμάνια της Ερμιόνης. Απάντηση δεν έχει υπάρξει. Συμμετοχή στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου, των φορέων και στην 4η γιορτή πατάτας στα Δίδυμα. Δελτίο τύπου για το θέμα που έχει προκύψει με το εξωκκλήσι της “Παναγίτσας” Βερβερόντας. Συμμετοχή στην παρουσίαση του ντοκυμαντέρ για το σπήλαιο Φράγχθι στην Κοιλάδα. 

28. Σεπτέμβριος 2017: Επισημάνσεις και προτάσεις για το πρόστιμο της Περιφέρειας σχετικά με την παραβίαση περιβαλλοντικών όρων (επιχωματώσεις με υλικά από μη αδειοδοτημένα λατομεία) για την κατασκευή του καταφυγίου τουριστικών σκαφών στον λιμένα Πορτοχελίου

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,
παραμένουμε σταθεροί στη μετεκλογική μας δήλωση για εποικοδομητική αντιπολίτευση ελέγχοντας αυστηρά τη Δημοτική αρχή και κάνοντας προτάσεις προς το συμφέρον του τόπου και των δημοτών. Πιστεύουμε στις δυνατότητες της Ερμιονίδας και των κατοίκων της και θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για να βάλουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για το Δήμο μας και τους Δημότες του. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ
“ΔΥΝΑΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ”