Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ.


Φούρνοι 23 Οκτωβρίου 2017,

Στους Φούρνους όπως όλοι καλά γνωρίζουμε υπάρχει μια ιδιόμορφη κατάσταση τοπικής αυτοδιοίκησης και έπειτα από τρία χρόνια οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν
και οι αρμόδιοι να πάρουν επιτέλους θέση. Πέρασε ένα καλοκαίρι γεμάτο προβλήματα χωρίς λύσεις και πάνω απ όλα χωρίς ενημέρωση των κατοίκων. Έγιναν έργα προχειρότητας και μη ουσιαστικής προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, έγιναν έργα εκτός τεχνικού κοινοτικού προγράμματος για μικροπολιτικά συμφέροντα και όλα αυτά τα συνόδευε και τα συνοδεύει η διαρκής απουσία και απαξίωση της εκλεγμένης προέδρου. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος, ο πρόεδρος της εκάστοτε τοπικής κοινότητας κατά την εκτέλεση οποιουδήποτε έργου πρέπει να είναι παρών. Στους Φούρνους φυσικά δεν έγινε αυτό, αλλά οι αντ αυτού εξωθεσμικοί εμπλεκόμενοι πρόεδροι έδιναν (δίνουν) εντολές και συντόνιζαν (συντονίζουν) τις εργασίες με αποτελέσματα ορατά σε όλους μας.
Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά αλλά και άλλα πολλά που δεν αναφέρουμε, στο θέμα των υπέρογκων λογαριασμών της ΔΕΥΑΕΡ για το χωριό μας δεν πήρε καμία απολύτως θέση. δεν προασπίστηκε τα συμφέροντα των συγχωριανών της, δεν πίεσε για λύσεις. Αντίθετα δήλωνε σε Φουρνιώτες που προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί της πως η ΔΕΥΑΕΡ έχει τοποθετηθεί για το μείζον αυτό θέμα και όταν της ζητήθηκε από συγχωριανούς μας να συγκαλέσει το τοπικό συμβούλιο ώστε να πάρουν μια απόφαση στο θέμα αυτό, δήλωσε ευθαρσώς πως δεν είχε χρόνο για να επισκεφτεί την κοινότητά της.
Αγαπητοί-ές συγχωριανοί-ές δεν συμβιβαζόμαστε με την μετριότητα, λέμε την αλήθεια, προσφέρουμε στο χωριό μας, μα πάνω από όλα δεν κλείνουμε τα μάτια στα προβλήματα του χωριού μας για χάρη μικροπολιτικάντικων συνεργασιών στο παρόν και το μέλλον.


Με εκτίμηση και σεβασμό η Δυνατή Ερμιονίδα Φούρνων