Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Το έργο αναπαλαίωσης της οικίας του Κώστα Δημότση – Έλληνα έχει δημοπρατηθεί και θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2024

Κρανίδι, 13.09.2023

Δελτίο Τύπου

Ο υποψήφιος σύμβουλος για την Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου, κ. Παναγιώτης Λεμπέσης, σε παρέμβασή του στο διαδίκτυο αναφέρεται στην κατάσταση της οικίας του αείμνηστου ευεργέτη Κωνσταντίνου Δημότση – Έλληνα στο Κρανίδι, την οποία έκανε δωρεά στον Δήμο Ερμιονίδας το έτος 2012, με την επιθυμία αυτή να χρησιμοποιηθεί ως Ιστορικό Μουσείο Ερμιονίδας με την ονομασία “Νικόλαος Δημότσης ή Έλληνας”.

Πάρα πολύ αργά όμως ο κ. Παναγιώτης Λεμπέσης θυμήθηκε το Κρανίδι και το σπίτι του Κώστα Δημότση - Έλληνα, προφανώς εξαιτίας της πολύχρονης απουσίας του από τα κοινά του τόπου μας.

Και εφόσον είναι εντελώς ανενημέρωτος, τον ενημερώνουμε ότι το έργο με τίτλο “Αναπαλαίωση πρώην οικίας Κωνσταντίνου Δημότση (Έλληνα) – Δωρεά”, ύψους 242.453,24€ με ΦΠΑ, έχει δημοπρατηθεί από το έτος 2022.

Μάλιστα, την 1η Αυγούστου 2022, υπογράφηκε η σχετική σύμβαση κατασκευής του έργου μεταξύ του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλου και της αναδόχου εταιρείας.

Η ανάδοχος εταιρεία έχει ως τελική προθεσμία ολοκλήρωσης και παράδοσης του έργου την 28η Φεβρουαρίου 2024 και μέσα στον Οκτώβριο του 2023 θα ξεκινήσει τις εργασίες.

Έτσι λοιπόν, κατά τις δύο προηγούμενες δημοτικές περιόδους,το μόνο που επισκευάστηκε στοσπίτι του Κώστα Δημότη – Έλληναήταν η στέγη του, όπου η μελέτη εκπονήθηκε το έτος 2014 επί δημαρχίας Καμιζή και η επισκευή έγινε το 2015 επί Δημαρχίας του αείμνηστου Δημήτρη Σφυρή.

Αντίθετα, η παρούσα Δημοτική Αρχή, το έτος 2022 εκπόνησε την μελέτη της πλήρους αναπαλαίωσης του σπιτιού του Κώστα Έλληνα, δημοπράτησε το έργο και υπέγραψε την σύμβαση με την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία.

Και τους επόμενους μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η πλήρης αναπαλαίωσή της, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ίδρυσης του Ιστορικού Μουσείου Ερμιονίδας με την ονομασία “Νικόλαος Δημότσης ή Έλληνας” και έτσι να γίνει πράξη η επιθυμία του δωρητή.

Επίσης, είναι φανερό ότι ο κ. Παναγιώτης Λεμπέσης δεν δύναται ποτέ να κατανοήσει την αναγκαιότητα της κατασκευής ενός δημοτικού γηπέδου τένις στο Κρανίδι, τόσο για τους Κρανιδιώτες, όσο και για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της κατεξοχήν τουριστικής Ερμιονίδας, και μάλιστα όταν αυτό γίνεται με δωρεά χωρίς να ξοδέψει ο Δήμος ούτε 1 ευρώ από το ταμείο του.

Αυτή η αδυναμία κατανόησης του κ. Παναγιώτη Λεμπέση, μάλλον οφείλεται στην χρόνια καθημερινή του ενασχόληση με άλλου είδους “αθλήματα” και όχι με το ραγδαία αναπτυσσόμενο στην χώρα μας άθλημα του τένις.

Τέλος τον πληροφορούμε, ότι στο άλλο κτήμα των 8 στρεμμάτων δωρεάς Κώστα Έλληνα στην θέση "Γκολέμι" Κρανιδίου, εκτός από το δημοτικό γήπεδο τένις, κατασκευάζεται και το Κλειστό Γυμναστήριο με όνομα “Κώστας Δημότσης – Έλληνας”, ένα έργο ύψους 1.700.000,00€, το οποίο σήμερα βρίσκεται στη διαδικασία της δημοπράτησης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Διότι η παρούσα Δημοτική Αρχή ενέταξε την χρηματοδότηση της κατασκευής του εν λόγω έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και έτσι επιτέλους μετά από 12 χρόνια θα γίνει πράξη η επιθυμία και η βούληση του αείμνηστου ευεργέτη του τόπου μας Κωνσταντίνου Δημότση – Έλληνα.

Η σύμβαση κατασκευής του έργου “Αναπαλαίωση πρώην οικίας Κωνσταντίνου Δημότση (Έλληνα) – Δωρεά”:


Γραφείο Τύπου
"Δυνατή Ερμιονίδα"