Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Ο κ. Γανώσης όσο και εάν “μοσχοπλένει” τα χέρια του, αυτά δεν πρόκειται να καθαρίσουν



Κρανίδι, 12.09.2023
Δελτίο Τύπου

Με αφορμή τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία “Daniel”, η οποία χτύπησε με έντονη σφοδρότητα τον Δήμο μας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Ιωσήφ Γανώσης, καταφέρεται με ανυπόστατες και ψευδείς καταγγελίες εναντίον του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλου, εμπλέκοντας μάλιστα σε αυτές και μέλη της οικογένειάς του.

Δυστυχώς γι’ αυτόν, επέλεξε να το κάνει σε λάθος χρόνο και με εσφαλμένη αφορμή, κυριευμένος προφανώς από το άγχος του να εφεύρει κάποιον τρόπο ώστε να βγει από την παρατεταμένη αφάνεια στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια.

Απαντάμε λοιπόν όπως κάνουμε πάντα, σε όλα τα ψεύδη και τις συκοφαντίες με φωτογραφίες, με ντοκουμέντα και με έγγραφα, τα οποία παρατίθενται στο τέλος του κειμένου.

Καταρχήν ουδέποτε εξοστράκισε η παρούσα Δημοτική Αρχή από την σύνθεση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Ερμιονίδας, τους αιρετούς Προέδρους των Κοινοτήτων.

Διότι η σύνθεση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Ερμιονίδας, ορίζεται ξεκάθαρα από την κείμενη Νομοθεσία και  δεν είναι θέμα επιλογής της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, ορίζεται από τις διατάξεις των άρθρων 10 και 13 του Ν. 3013/2002 (ΦΕΚ Α΄102/1-5-2002), από το υπ’ αριθμ. πρωτ.: 9032/14.12.2016 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και από το υπ’ αριθμ. πρωτ. 261825/1805/26-9-2019 έγγραφο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις, ως Μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερμιονίδας μετέχουν οι:

· Ο Δήμαρχος, ως Πρόεδρος.

· Δυο (2) Δημοτικοί Σύμβουλοι, που ορίζονται με απόφαση του ΔημοτικούΣυμβουλίου, εκ των οποίων ο ένας προέρχεται από την πλειοψηφία και ο άλλος από την μειοψηφία.

· Ειδικευμένα Στελέχη Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

· Εκπρόσωπος του Στρατιωτικού Διοικητή του ΚΕΜΧ Ναυπλίου.

· Ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας.

· Εκπρόσωποι των Λιμενικών Αρχών της Ερμιόνης και του Πορτοχελίου.

· Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της έδρας του Δήμου Ερμιονίδας ή εκπρόσωπος της αντίστοιχης της έδρας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

· Ο Προϊστάμενος Τεχνικών Έργων του Δήμου Ερμιονίδας.

· Ο Προϊστάμενος του οικείου Δασαρχείου ή Εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου.

· Εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας.

Το Σ.Τ.Ο. του Δήμου Ερμιονίδας συνέρχεται σε σώμα κάθε χρόνο και συνεδριάζει είτε σε τακτικές είτε σε έκτακτες συσκέψεις, όπως έγινε την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, με θέμα την προστασία και την πρόληψη από την επερχόμενη σφοδρή κακοκαιρία “Daniel”.

Το σχέδιο που εκπονήθηκε στην εν λόγω σύσκεψη εφαρμόστηκε επ’ ακριβώς και από την πρώτη στιγμή εμφάνισης των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου 2023, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γεωργόπουλο, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και τα μηχανήματα του Δήμου, βρέθηκε στους δρόμους προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τις ζημιές που δημιουργούντο, σε πλήρη συνεργασία με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και το Λιμενικό.

Πολύ γρήγορα απεγκλωβίστηκαν πολίτες από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, περισυλλέγησαν ναυαγοί φλεγόμενου ιστιοφόρου στο Πορτοχέλι από το Λιμενικό και ξεκίνησε η άμεση αποκατάσταση των καταστροφών κυρίως του οδικού δικτύου, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα και θα συνεχιστεί έως ότου επισκευαστούν όλες οι ζημιές.

Καταφέραμε να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, τέθηκε ο Δήμος μας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ξεκινήσαμε την διαδικασία των αιτήσεων για αποζημιώσεις των πληγέντων το συντομότερο.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον κ. Γανώση για τις καταστροφές που υπέστη η επιχείρησή του και τον συμβουλεύουμε να ακολουθήσει την διαδικασία που προβλέπει ο Νόμος και την οποία ακολουθούν όλοι οι πληγέντες, προκειμένου να αποζημιωθούν για τις απώλειες της περιουσίας τους και τις ζημίες που υπέστησαν, όπως αυτή περιγράφεται στην ενημερωτική ανακοίνωση του Δήμου Ερμιονίδας εδώ.

Τέτοιες ώρες όμως ο κ. Γανώσης όφειλε να σιωπήσει, σεβόμενος όλους αυτούς τους ανθρώπους που από την πρώτη στιγμή εργάστηκαν με αυτοθυσία και συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι σήμερα, προκειμένου να σώσουν ζωές, να επισκευάσουν ζημιές και να απαλύνουν τον πόνο των συμπολιτών μας.

Και το μόνο που πρέπει να κάνει, είναι να τους απευθύνει ένα μεγάλο “Ευχαριστώ” για τον τιτάνιο αγώνα τους και τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους κάτω από άκρως αντίξοες συνθήκες, αλλά μάλλον η ανθρωπιά του δεν φτάνει μέχρι αυτό το επίπεδο.

Ακόμα όμως και να προέβλεπε η κείμενη νομοθεσία την συμμετοχή των Προέδρων των Κοινοτήτων στο Σ.Τ.Ο. του Δήμου Ερμιονίδας, ο κ. Γανώσης σίγουρα δεν θα συμμετείχε σε αυτό, διότι κατά δημόσια δήλωσή του η οποία έγινε στις 22 Μαΐου 2022, μας ενημερώνει ότι θα απέχει των καθηκόντων του ως Προέδρου της Κοινότητας Ερμιόνης, προτρέποντας μάλιστα τους κατοίκους της Κοινότητας και τους ιδιοκτήτες των παραθεριστικών κατοικιών της περιοχής, να απευθύνονται μόνο στον Δήμο Ερμιονίδας για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητά τους.

Επί ενάμιση χρόνο λοιπόν, απείχε επιδεικτικά από κάθε εκδήλωση της Κοινότητας Ερμιόνης και δεν ασκούσε τα καθήκοντα του Προέδρου της Κοινότητας, όπως αυτά ορίζονται από τον Νόμο, προσβάλλοντας όλους αυτούς που τον ψήφισαν και του έδωσαν την εντολή να διοικήσει την Κοινότητα Ερμιόνης.

Και σήμερα ένα μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές, θυμήθηκε τους Ερμιονίτες και την Αγία Ερμιόνη, πιστεύοντας ότι οι Δημότες έχουν κοντή μνήμη και εύκολα θα ξεχάσουν την απραξία του και την δίχρονη απουσία του και θα τον ψηφίσουν για μια ακόμα φορά.

Και επειδή απ’ ότι φαίνεται έχει πλήρη άγνοια λόγω της απουσίας του από τα κοινά, τον ενημερώνουμε ότι από την κακοκαιρία “Ζορμπάς” τον Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι και σήμερα, έχουν γίνει στην περιοχή μας από την παρούσα και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αρκετές παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας με καθαρισμούς χειμάρρων και ρεμάτων, κατασκευές ιρλανδικών διαβάσεων, οδικά ρείθρα κ.λπ.

Από την στιγμή όμως που πέφτουν 250 τόνοι νερού ανά στρέμμα μέσα σε 18 ώρες, ενώ στην Ερμιονίδα πέφτουν κατά μέσο όρο 350 τόνοι ανά στρέμμα το χρόνο, είναι επόμενο ότι θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα και ζημιές στο οδικό δίκτυο, σε καλλιέργειες, σε κτηνοτροφικές μονάδες, σε επιχειρήσεις και σε κατοικίες.

Όσον αφορά την κατασκευή των σταμπωτών σε 5 οδούς πέριξ της πλατείας Πεύκου, πέρα από την πανθομολογούμενη καλαισθησία και ομορφιά του έργου, θα του θυμίσουμε πως για το συγκεκριμένο έργο, που ήρθε ως συνέχεια των υφιστάμενων σταμπωτών της πλατείας Πεύκου, υπήρξε η σύμφωνη γνώμη της Κοινότητας Ερμιόνης.

Και ενώ αναβαθμίστηκε και ομόρφυνε μια ιστορική γειτονιά της Ερμιόνης, ο κ. Γανώσης ανακάλυψε σήμερα ότι δε του αρέσουν τα σταμπωτά, φτάνοντας στο σημείο να τα χαρακτηρίζει ως έργο “βλαχοβιτρίνας”, προσβάλλοντας έτσι βάναυσα το Bλάχικο στοιχείο της Ερμιονίδας, το οποίο κατά γενική ομολογία έχει προσφέρει τα μέγιστα στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Από την μία, λοιπόν, προσβάλει και “φτύνει” τους Βλάχους της Ερμιονίδας, χαρακτηρίζοντάς τους επιεικώς ακαλαίσθητους και απολίτιστους και από την άλλη τους “γλείφει” για να κερδίσει την ψήφο τους, όπως συνηθίζει να κάνει αλλάζοντας συχνά – πυκνά απόψεις και συμπεριφορές κατά το δοκούν.

Και διαμαρτύρεται, επικαλούμενος το αστείο επιχείρημα ότι επέλεξε ο κατασκευαστής του έργου να το ολοκληρώσει κατασκευάζοντας τα τελευταία 30 εναπομείναντα μέτρα σταμπωτού στα τέλη Αυγούστου και έτσι δήθεν ενόχλησε τις παρακείμενες τουριστικές επιχειρήσεις.

Και τέλος φτάνει στο έσχατο σημείο να εμπλέξει στην πολιτική αντιπαράθεση, μέλος της οικογένειας του Δημάρχου Ερμιονίδας.

Τον πληροφορούμε λοιπόν, ότι ποτέ μέλος της οικογένειας του κ. Γιάννη Γεωργόπουλου δεν εισέπραξε από τον Δήμο Ερμιονίδας ούτε ένα ευρώ, είτε σαν αποζημίωση είτε σαν αμοιβή για παροχή υπηρεσιών και προμήθεια αγαθών.

Αλλά διαθέτει μεγάλο θράσος όταν μιλάει για “καθαρά χέρια” ο κ. Γανώσης, αφού αυτός στεγάζει την επιχείρησή του παράνομα, σε ένα αυθαίρετο κλειστό στέγαστρο στο λιμάνι της Ερμιόνης, σε χώρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, για την κατασκευή και την χρήση του οποίου δεν έλαβε ποτέ την σχετική άδεια.

Σημειωτέον πως για το εν λόγω αυθαίρετο στέγαστρο στο βόρειο λιμάνι της Ερμιόνης, έχει εκδοθεί και είναι εν ισχύ το υπ’ αριθμόν 1487/06-09-2010 Πρωτόκολλο Κατεδάφισης από την Κτηματική Υπηρεσία και από τότε με συνεχείς προσφυγές στην δικαιοσύνη, προσπαθεί ο κ. Γανώσης να παρατείνει την ημερομηνία εκτέλεσης της απόφασης κατεδάφισης.

Και αντί να βάλει μυαλό και να συμμαζευτεί, αυτός συνεχίζει να αυθαιρετεί και να παρανομεί, καταλαμβάνοντας τα τελευταία χρόνια και το παραλιακό πεζοδρόμιο ακριβώς δίπλα στην θάλασσα κλείνοντας εντελώς την διέλευση των πεζών από το σημείο αυτό.

Μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα αποθρασύνθηκε εντελώς και χρησιμοποιεί τον κεντρικό λιμενοβραχίονα του βόρειου λιμένα της Ερμιόνης ως αποκλειστικό πάρκινγκ της επιχείρησής του και της οικογένειάς του, όπως θα δείτε σε φωτογραφία στο τέλος του κειμένου, όπου εκεί έχουν παρκάρει μόνο τα δύο αυτοκίνητα του κ. Γανώση και το αυτοκίνητο του συνονόματου πρωτεξαδέλφου του, ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου και συνυποψήφιου στην ίδια δημοτική παράταξη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι με απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας, έχει απαγορευθεί στον εν λόγω λιμενοβραχίονα η στάθμευση τους καλοκαιρινούς μήνες και αντί ο κ. Γανώσης και ο συνονόματος πρωτεξάδελφος του να δώσουν το καλό παράδειγμα στους πολίτες, αυτοί αυθαιρετούν και παρανομούν, θεωρώντας προφανώς ότι η παραλία της Ερμιόνης είναι τσιφλίκι τους.

Και με την ευκαιρία θα θυμίσουμε στον κ. Γανώση ότι για περίπου δύο χρόνια απασχολούσε παράνομα στο γραφείο της Κοινότητας Ερμιόνης μια δημότισσα, η οποία δήθεν προσέφερε “εθελοντικά” υπηρεσίες γραμματειακής υποστήριξης.

Μετά την έγγραφη καταγγελία προς τον Δήμαρχο από τον συνονόματο πρωτεξάδελφό του, ακολούθησε ανώνυμη καταγγελία προς την Επιθεώρηση Εργασίας, που είχαν ως αποτέλεσμα να γίνει έλεγχος από τους αρμόδιους Επιθεωρητές Εργασίας, να επικρέμεται πρόστιμο 10.500,00€ προς τον Δήμο Ερμιονίδας και σήμερα να διώκεται πειθαρχικά ο κ. Γανώσης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Να θυμίσουμε επίσης στον κ. Γανώση ότι διώκεται πειθαρχικά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και για την αήθη επίθεση που έκανε προς τον Αντιδήμαρχο Ερμιόνης κ. Δαμιανό Κουτούβαλη, εξυβρίζοντας ακόμη και τον νεκρό πατέρα του.

Και Ναι είναι γεγονός ότι ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος Είχε, Έχει και Θα Έχει Καθαρά Χέρια, ενώ ο κ. Γανώσης όσο και εάν “μοσχοπλένει” τα δικά του χέρια, αυτά δεν πρόκειται να καθαρίσουν ποτέ.

Εάν είχε φιλότιμο μετά τα όσα συνέβησαν τα 4 τελευταία χρόνια, δεν θα έπρεπε ποτέ να ξαναπολιτευτεί.

Όλοι όμως έχουν κατανοήσει πλήρως, ότι ο μόνος λόγος που το κάνει, είναι για να προωθήσει τα προσωπικά του συμφέροντα και τίποτα παραπάνω.

Κλείνοντας, για να αποδείξουμε ότι οι μεταλλάξεις του είναι οβιδιακές και οι διαρκείς κωλοτούμπες του τον έχουν καταστήσει ως τον Ιωάννη Μελισσανίδη της Ερμιονίδας, θα του θυμίσουμε τους ύμνους που εξέφραζε προς τον κ. Γιάννη Γεωργόπουλο, στην δήλωση της υποψηφιότητάς του με την “Δυνατή Ερμιονίδα” στις 26/04/2014:




Το πρόσφατο παράνομο παρκάρισμα στον μώλο του Λιμανιού της Ερμιόνης των αυτοκινήτων του κ. Γανώση και του συνονόματου πρωτεξάδελφου του και συνυποψηφίου του στον ίδιο συνδυασμό:




Το παράνομο, αυθαίρετο και κατεδαφιστέο στέγαστρο του κ. Γανώση στο βόρειο λιμάνι της Ερμιόνης, το οποίο πλέον κλείνει εντελώς την διέλευση των πεζών από την πλευρά της θάλασσας:





Το Δελτίο Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας στο γραφείο της Κοινότητας Ερμιόνης στις 16/5/2022, όπου διαπιστώθηκε η παράνομη απασχόληση δημότισσας από τον κ. Γανώση:



Το έγγραφο της πειθαρχικής δίωξης εναντίον του κ. Γανώση, από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, για την παράνομη απασχόληση δημότισσας στο γραφείο της Κοινότητας Ερμιόνης:




Γραφείο Τύπου
"Δυνατή Ερμιονίδα"