Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Οι Δημότες της Ερμιονίδας γύρισαν την πλάτη στην μηδενιστική και αρνητική αντιπολίτευση των κ.κ. Λάμπρου και Τόκα



Κρανίδι, 25.09.2023

Δελτίο Τύπου

Με ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Τάσος Λάμπρου, ισχυρίζεται ότι κανένα έργο δεν έγινε από την σημερινή Δημοτική Αρχή στον τομέα της ύδρευσης- άρδευσης- αποχέτευσης, από αυτά που αναφέρονται στο προεκλογικό πρόγραμμα του 2019 της “Δυνατής Ερμιονίδας”.

Επίσης, στην ομιλία των εγκαινίων του προεκλογικού του κέντρου στο Κρανίδι, ανέφερε πως δεν ολοκληρώθηκε τα τελευταία 9 χρόνια κανένα μεγάλο σημαντικό αναπτυξιακό έργο στην Ερμιονίδα.

Είναι απορίας άξιο πώς ο κ. Λάμπρου δεν έχει αντιληφθεί ότι τα περισσότερα από τα έργα που αναφέρει το πρόγραμμά μας του 2019, υλοποιήθηκαν την τελευταία τετραετία.

Να θυμίσουμε στον κ. Λάμπρου ότι όταν αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, οι Βιολογικοί Κρανιδίου και Ερμιόνης υπολειτουργούσαν και απέρριπταν ακατέργαστα τα λύματα, κάτι το οποίο είχαν νιώσει στο πετσί τους οι κάτοικοι της Κοιλάδας, του Κρανιδίου, του Κάμπου Κρανιδίου – Κοιλάδας και της Ερμιόνης.

Άμεσα επισκευάσαμε τους δύο βιολογικούς έτσι ώστε να προβαίνουν σε πρωτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων.

Έπειτα αποκαταστήσαμε την δευτεροβάθμια λειτουργία του Βιολογικού Ερμιόνης, ο οποίος σήμερα λειτουργεί άψογα.

Δημοπρατήσαμε την δευτεροβάθμια επεξεργασία του Βιολογικού Κρανιδίου, ύψους 394.000,00€ από ιδίους πόρους και αυτή την στιγμή ο ανάδοχος εργολάβος ολοκληρώνει το έργο.

Με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” ύψους 3,1 εκατομμυρίων ευρώ, προχωράμε στην τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων του Βιολογικού Κρανιδίου, ώστε το παραγόμενο νερό να είναι κατάλληλο για άρδευση και να διανέμεται δωρεάν στους αγρότες.

Σήμερα βρισκόμαστε στη φάση δημοπράτησης.

Άρα έγινε η αναβάθμιση των μονάδων βιολογικού καθαρισμού Κρανιδίου και Ερμιόνης και πλέον λειτουργούν άψογα, κάτι το οποίο ο κ. Λάμπρου δεν το έχει αντιληφθεί ακόμα.

Από το αποχετευτικό δίκτυο Κρανιδίου – Πορτοχελίου, όταν αναλάβαμε είχε ολοκληρωθεί μόνο ένα 25% του έργου και μάλιστα στα πιο εύκολα σημεία του.

Σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 100% του δικτύου, κατασκευάστηκαν τα αντλιοστάσια και το μόνο που απομένει για την αποπεράτωση του έργου, είναι η εγκατάσταση των Η/Μ των αντλιοστασίων.

Άρα εξασφαλίσαμε την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου Κρανιδίου – Πορτοχελίου και είμαστε ένα βήμα πριν την τελική υλοποίηση του έργου.

Επίσης την τελευταία τετραετία έγιναν, όπου ήταν εφικτό, επεκτάσεις των δικτύων αποχέτευσης στις Κοινότητες Κρανιδίου, Ερμιόνης, Κοιλάδας και Θερμησίας και συνδέσεις στους υπάρχοντες Βιολογικούς.

Ακόμα, προχώρησε με γοργούς ρυθμούς η εξυγίανση της ΔΕΥΑΕΡ και έγινε δραστικός περιορισμός των ανεξέλεγκτων δαπανών.

Μάλιστα, την περίοδο αυτή βρίσκεται υπό δημοπράτηση ένα σημαντικότατο έργο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης ΔΕΥΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ» ύψους 2,1 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης.”

Επικαιροποιήσαμε τις μελέτες των έργων Αντικατάστασης των Δικτύων Ύδρευσης Κρανιδίου και Ερμιόνης και θα τα κατασκευάσουμε με την ένταξή τους σε Περιφερειακό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα

Άμεσα επισκευάσαμε πάνω από 20 δημοτικές γεωτρήσεις, (μοτέρ, σωληνώσεις, ηλεκτρομηχανολογικά) και έγινε αντικατάσταση χιλιάδων μέτρων αγωγών ύδρευσης, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την επάρκεια νερού στις Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας για όλο τον χρόνο.

Πλέον πρωταρχικό μας μέλημα με απόλυτη προτεραιότητα, είναι η εξασφάλιση πόσιμου νερού σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου με αφαλατώσεις, οι οποίες θα λαμβάνουν ενέργεια από φωτοβολταϊκά. Έχουμε ήδη εκπονήσει τη μελέτη του έργου, το οποίο θα ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη θητεία μας με την ένταξή του σε Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα ή μέσω ΣΔΙΤ.

Οπότε την επόμενη πενταετία θα επιλύσουμε οριστικά ένα ακόμα σοβαρότατο πρόβλημα της περιοχής μας, αυτό της κάκιστης ποιότητας νερού που τρέχει στις βρύσες των σπιτιών μας, το οποίο μας ταλαιπωρεί πάνω από 45 χρόνια και δεν το επέλυσε καμία Δημοτική Αρχή.

Το θέμα της άρδευσης ολόκληρου του Δήμου Ερμιονίδας βρίσκεται κοντά στην οριστική επίλυσή του με την μεταφορά και διανομή νερού του Αναβάλλου στην περιοχή μας.

Ένα έργο προϋπολογισμού 53 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο βρίσκεται πλέον στην ολοκλήρωση της δημοπράτησης.

Η 31η Ιουλίου 2023 ήταν η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των ηλεκτρονικών προσφορών, στις 4 Σεπτεμβρίου 2023 έγινε η αποσφράγισή τους και σήμερα βρισκόμαστε στην περίοδο των ενστάσεων.

Μέχρι τέλος του έτους θα έχουμε τον οριστικό ανάδοχο, δεδομένου ότι οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις έχουν όλες ήδη ολοκληρωθεί.

Έτσι έργο ζωτικής σημασίας για την αναβάθμιση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της απειλούμενης με ερημοποίηση Ερμιονίδας, σήμερα έχει φτάσει στο τελικό στάδιο της έναρξης των εργασιών για την υλοποίησή του.

Από την πλευρά μας σαν Δημοτική Αρχή, κάναμε κάθε απαραίτητη ενέργεια προκειμένου αυτό το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Τώρα όσον αφορά την ολοκλήρωση κάποιου σημαντικού έργου στην Ερμιονίδα τα τελευταία χρόνια, ενημερώνουμε τον κ. Λάμπρου, διότι απ’ ότι φαίνεται μόνο αυτός δεν το έχει αντιληφθεί, πως η παρούσα Δημοτική Αρχή, με την κατασκευή και λειτουργία του Δημοτικού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Ερμιονίδας, μέσα σε χρόνο ρεκόρ και με πολύ χαμηλό κόστος, επέλυσε οριστικά το μείζον πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας.

Επέλυσε οριστικά ένα σοβαρότατο πρόβλημα δημόσιας υγείας και μόλυνσης του περιβάλλοντος, που ταλάνιζε για πάνω από μια δεκαετία την πανέμορφη και άκρως τουριστική Ερμιονίδα και το οποίο δημιουργήθηκε όταν ο κ. Λάμπρου διοικούσε από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου τον Δήμο Ερμιονίδας.

Και με την ευκαιρία τον καλούμε να μας απαντήσει, εάν αυτός υλοποίησε στην μέχρι σήμερα μακρά αυτοδιοικητική του πορεία στην Ερμιονίδα, έστω και ένα μικρό έργο.

Είναι εν ενεργεία 24 συνεχή χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος, εκ των οποίων τα 12 διοίκησε τον Δήμο μας από σημαντικές θέσεις ευθύνης, όπως αυτή του Αντιδημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ας μας υποδείξει λοιπόν ένα έργο που υλοποιήθηκε με προσωπική του ευθύνη όλα αυτά τα χρόνια, έστω εάν έκλεισε μια γούβα ή κατασκεύασε ένα παγκάκι.

Διότι εμείς δεν γνωρίζουμε κανένα τέτοιο έργο.

Τέλος, συμβουλεύουμε τον κ. Λάμπρου να αφήσει επιτέλους στην άκρη την μηδενιστική και αρνητική αντιπολίτευση, που υπηρέτησε με πλήρη συνέπεια την τελευταία τετραετία και είχε ως αποτέλεσμα ο Δήμος Ερμιονίδας, λόγω των συσχετισμών της απλής αναλογικής, να μην προχωρήσει στην αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού από λαμπτήρες σύγχρονης τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας.

Έτσι καθυστερεί η υλοποίηση ενός σημαντικού αναπτυξιακού έργου με τεράστιο περιβαλλοντικό και οικονομικό αποτύπωμα, ενώ οι Δημότες της Ερμιονίδας επωμίζονται το μεγάλο οικονομικό κόστος των υφιστάμενων ενεργοβόρων λαμπτήρων.

Η ίδια αρνητική αντιπολίτευση οδήγησε τον κ. Λάμπρου και τον διόσκουρό του κ. Τόκα, να κάνουν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Ναυπλίου για την κατασκευή των δύο γηπέδων τένις στο κτήμα 8 στρεμμάτων δωρεάς Κώστα Δημότση – Έλληνα στο Κρανίδι, μέσω δωρεάς ιδιωτών χορηγών.

Ο Κύριος Εισαγγελέας μας δικαίωσε πλήρως απορρίπτοντας την μηνυτήρια αναφορά τους, αλλά στο μεταξύ λόγω της καθυστέρησης, ο ένας ιδιώτης χορηγός απέσυρε την δωρεά του, με αποτέλεσμα να μην έχει υλοποιηθεί η κατασκευή του δεύτερου γηπέδου τένις.

Ας αντιληφθούν, λοιπόν, οι κ.κ. Λάμπρου και Τόκας ότι αυτή η άκρως μηδενιστική και αρνητική αντιπολίτευση τους οδήγησε σε πλήρες αδιέξοδο, αφού οι Δημότες της Ερμιονίδας, ο οποίοι διαθέτουν και γνώση και κρίση, τους γύρισαν την πλάτη.

Και έτσι, ενώ ένωσαν τις παρατάξεις τους, με δυσκολία κατόρθωσαν να συγκροτήσουν ένα ψηφοδέλτιο με τον μικρότερο επιτρεπτό αριθμό υποψηφίων, βάζοντας μέσα και όλο τους το συγγενολόι.

Γραφείο Τύπου

"Δυνατή Ερμιονίδα"