Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.


Αγαπητά μου παιδιά.

Από αύριο ξεκινά η διαδικασία κατά την οποία καλείστε να ολοκληρώσετε τον πολύ σημαντικό κύκλο της 12χρονης Σχολικής σας πορείας με επιστέγασμα την επιτυχή συμμετοχή σας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Ως γονέας, έχω βιώσει την αγωνία της κοπιαστικής αυτής προετοιμασίας. Αντιλαμβάνομαι πόσο σημαντική και κρίσιμη είναι για όλους η περίοδος αυτή, η οποία θα σηματοδοτήσει το πέρασμα σε μια νέα εκπαιδευτική πορεία, μέσα από τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Ξέρω ότι για όλους εσάς αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα, ένα στοίχημα δικό σας, των γονέων σας, των εκπαιδευτικών και όλων των υποστηρικτών σας.
 
Είμαι βέβαιος ότι έχετε κάνει το καλύτερο για σας. Ξέρω ότι έχετε καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να είσαστε συνεπείς στις σχολικές σας υποχρεώσεις, παράλληλα με την προετοιμασία σας για την εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες που περάσατε για να φτάσετε σε αυτό το στάδιο. Άρα, μαζί με τους εκπαιδευτικούς σας, έχετε κάνει την πιο δύσκολη διαδρομή, εκείνη της μελέτης και της προετοιμασίας.
Ωστόσο, τώρα είναι η ώρα να διατηρήσετε την ηρεμία, το δυναμισμό, την ψυχραιμία και τις φυσικές δυνάμεις για να διανύσετε με τον καλύτερο τρόπο αυτό το τελευταίο δύσκολο κομμάτι της σχολικής σας ζωής. Για το λόγο αυτό, σας ζητώ να αντιμετωπίσετε αυτή τη δοκιμασία με αισιοδοξία και θετική σκέψη, έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και στην προσπάθεια που έχετε ήδη κάνει. Θέλω επίσης, να απευθύνω ευχές και στις οικογένειές σας, αναγνωρίζοντας και τις δικές τους αγωνίες αλλά και τις προσπάθειές τους για τη συμπαράστασή τους προς εσάς.
Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια διαδικασία δύσκολη για όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές. Εσείς οι νέοι του τόπου μας που μετέχετε σε αυτή τη δοκιμασία, θα αποτελέσετε τη νέα γενιά των επιστημόνων, που θα κληθείτε με τις γνώσεις σας να υπηρετήσετε το κοινωνικό σύνολο που τόσο πολύ δοκιμάζεται σήμερα και την ιδιαίτερη πατρίδα μας που τόσο πολύ σας χρειάζεται.

Η έκβαση αυτής της προσπάθειας δεν καθορίζει και δεν προδιαγράφει την πορεία στη ζωή σας. Ο αγώνας της ζωής είναι συνεχής και αδιάκοπος. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή.


Με τις καλύτερες ευχές μου

Γιάννης Γεωργόπουλος