Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΙΔΥΜΩΝ ΣΕΡΕΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΠΑΝΟΥ).



Aγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες με το τέλος της θητείας θεωρώ χρέος μου να αναφέρω τα έργα που πραγματοποίησα στο διάστημα των περίπου τριών ετών της θητείας μου.
       Ώς Διδυμιώτης αρνήθηκα να συνεχίσω το έργο της προηγούμενης Τοπικής και Δημοτικής  αρχής σχετικά με  την χωματερή που άνοιξαν στα Δίδυμα και εναντιώθηκα στην  συνέχιση της συγκέντρωσης και άλλων απορριμάτων καταγγέλωντας και προσπαθώντας με κάθε τρόπο να αποτρέψω την διαιώνιση της κατάστασηςμ κλείνοντας το ανάθεμα που μας κληρονόμησαν . Κάναμε μαζί με άλλους Δημοτικούς Συμβούλους και τον Δήμαρχο κατάληψη στο κτίριο της περιφέρειας και οχι μόνο.Κατάφερα να διπλασιάσω τους κάδους ανακύκλωσης στα Δίδυμα και  στην ευρύτερη περιοχή ,με αυτό τον τρόπο προσπάθησα να δημιουργήσω οικολογική συνείδηση και η ανακύκλωση αυξήθηκε αισθητά , αφού κάτι τέτοιο προώθησα και στο Δημοτικό Σχολείο όπου μάλιστα απο αυτή τη δράση ο Σύλλογος Γονέων απόκτησε κάποια έσοδα.
      Έφερα σε επαφή γνωστό εφοπλιστή της περιοχής με το Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού  Σχολείου  κάνοντας δωρεά γραφικού υλικού, εκπαιδευτικών μέσων (projector κ.λ.π) , πετρέλαιο θέρμανσης και τον ευχαριστώ θερμά για αυτό.
      Κατάφερα να μας παραχωρηθεί ως δωρεά χώρος με σκοπό την επέκταση του νεκροταφείου  και ευχαριστώ για μια ακόμη φορά του δωρεοδόχους.Επιπλέον στό χώρο του νεκροταφείου φτιάχτηκε οστεοφυλάκειο λύνοντας το πρόβλημα της έλλειψης χώρου που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και ήταν έντονο.
     Ανέδειξα με κάθε τρόπο την ιστορία του τόπου μου:
                 Με την εγκατάσταση στον προαύλιο χώρο πλησίον του Ι.Ν.Αγ.Νικολάου Διδύμων πλακών με τα ονόματα των Ηρώων Διδυμιωτών του 1821 και με ταυτόχρονη εκδήλωση στόν χώρο της Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Διαμερίσματος , απο τον κ. Βουτσίνο συγγραφέα βιβλίου που αναφέρει γεγονότα και ονόματα των συμπατριωτών ηρώων μας.
                Με την προτομή του Αειμνήστου Ιερέα Πατέρα Άγγελου Πέτρου στόν χώρο πλησίον της Εκκλησίας της Αγίας Τριάδος, έτσι ώστε να αποτελέσει μνημείο της σχετικά πρόσφατης ιστορίας στα κατοχικά χρόνια των Διδυμιωτών.
                Δημιουργήσαμε με την εθελοντική ομάδα μοναδικό Λαογραφικό Μουσείο με ανεκτίμητα κομμάτια εκπληρώνωντας ένα όνειρο με σκοπό να στεγάσουμε την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας , το οποίο συνεχώς εμπλουτίζετε με αντικείμενα που προσφέρουν οι Διδυμιώτες και αξίζει να αναφέρω οτι παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα απο ιδιώτες, φορείς , συλλογους, σχολεία κ.λ.π, δίνοντας πνοή στό χωριό μας και συμβάλλοντας στο να γίνει γνωστό.
                Έδωσα ζωή και για πρώτη φορά μετά απο αρκετά χρόνια λειτούργησε η Βιβλιοθήκη στα πλαίσια του εθελοντισμού, πραγματοποιώντας εκδηλώσεις, ομιλίες όπως απο την ψυχολόγο κ. Αριάδνη Ζουλινού κλπ, βρίσκοντας τα παιδιά του χωριού μας ένα χώρο για μελέτη, δραστηριότητες , πρόσβαση στο διαδίκτυο σε εκπαιδευτικά θέματα κ.α.
                Βελτιώσαμε το χώρο της παιδικής χαράς στο προαύλιο του Παλιού Δημοτικού Σχολείου Διδύμων (κτίριο Συγγρού) που τα τελευταία χρόνια ήταν εντελώς εγκαταλελειμένη και επικίνδυνη επίσης φτιάξαμε τις τουαλέτες που ήταν σπασμένες και αποτελούσαν χώρο συγκέντρωσης περιθωριακών στοιχείων .Δημιουργήσαμε νέα παιδική χαρά στο πάρκο που γειτνιάζει με την Εκκληίσα των Διδύμων
               Επισκευάσαμε και ανακαινίσαμε τον προαύλιο χώρο του Νηπιαγωγείου Διδύμων , προσθέτοντας παγκάκια , δεντροφυτεύοντας ( που έγινε ως ομαδική δραστηριότητα με τούς μικρούς μαθητές) και αναστυλώνοντας την βορεινή πλευρά της μάνδρας η οποία  ήταν επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά , εκπληρώνοντας ένα πάγιο αίτημα  των γονιών, αφού ανησυχούσαν για την σωματική ακεραιότητα των μαθητών.
              Επειδή η γενικότερη οικονομική κατάσταση ήταν  και είναι τέτοια και το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τους Καλλικρατικούς Δήμους περιορίζει  πολλά πράγματα , αναγκάστηκα να πάρω στα χέρια μου την καθαριότητα του χωριού μου,βγάζοντας για ένα διάστημα τους κάδους εκτός της κατοικημένης περιοχής και πλένοντάς-απολυμάνοντας τους προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να διαφυλάξω την υγεία των συμπολιτών μου, άσπρισα και καθάρισα τους δρόμους  Είχα πάντα το Κοινοτικό γραφείο ανοικτό και εξυπηρετούσα τους πολίτες σε οτιδήποτε χρειάζονταν, έτσι ο κόσμος απέφυγε την ταλαιπωρία της μετάβασης στο Κρανίδι και είχε άμεση εξυπηρέτηση οπιαδήποτε ώρα.
           Αιτήθηκα πολλά πράγματα για το Λουκαΐτι και  το Ράδο  όπως αθλοπαιδίες , βελτίωση του οδικού δικτύου, δημιουργία πλακόστρωτου , μεταφορά μαθητών , ύδρευση  κ.α.δυστυχώς δεν έτυχαν υλοποίησης
  Επειδή έγιναν κάποια  πράγματα, αφού ο τυφώνας της κρίσης δυστυχώς έχει αγγίξει τα πάντα όπως και  τις χρηματοδοτήσεις των Δήμων, ευελπιστώ να γίνουν  ακόμη περισσότερα με νέα πρόσωπα στο τιμόνι του Δήμου με άφθαρτους ανθρώπους  όπως είναι ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, για αυτό ζητώ και πάλι την στήριξή σας γιατί τα ΔΙΔΥΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ , απο το να είναι ο σκουπιδότοπος της Ερμιονίδας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να συνεχίσει να μας αντιμετωπίζει ως πολίτες Β΄κατηγορίας, υποτιμώντας την νοημοσύνη μας και διαστρεβλώνωντας την αλήθεια
 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΣΕΡΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ