Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ο κ. Σφυρής παραποιεί την αλήθεια


Ο κ. Σφυρής, πρώην Δήμαρχος Κρανιδίου και νυν υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας,  αναφέρθηκε σε προεκλογική του ομιλία στους Φούρνους στις 12/5 (σύμφωνα με ανάρτηση στο blog Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας) στα εξής:
“...Τις προηγούμενες μέρες ακούστηκε εδώ, από τον συνδυασμού του κου Γεωργόπουλου, ότι θα φτιάξει τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και θα φωτίσει τον αύλειο χώρο και το γήπεδο που φτιάχτηκαν επί των ημερών μας.
Φαίνεται ότι δεν τον πληροφόρησαν οι υποψήφιοι Φουρνιώτες  του συνδυασμού του, ότι οι εγκαταστάσεις έχουν γίνει με συνδρομές των μελών του πολιτιστικού συλλόγου και των Φουρνιωτών, τα οποία άναψαν την επόμενη μέρα.
Τόσο κατέχουν τα πράγματα και τόσο ενημερωμένοι είναι.
Υποσχέθηκε  να επαναλειτουργήσει το σχολείο, αλλά δεν είπε πως θα το γεμίσει με παιδιά;
Μας είπε ότι θα καθιερώσει επίσης την καθιερωμένη εδώ και χρόνια γιορτή στα Παπούλια.
Και θα απομακρύνει τα σκουπίδια σταδιακά, αλλά δεν μας είπε λέξη για το πώς θα λύσει το πρόβλημα.
Πράγμα που αποφεύγει συστηματικά σε κάθε του ομιλία, γιατί στην πραγματικότητα δεν έχει κανένα σχέδιο.”

1. Ο κ. Γεωργόπουλος, Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας, στην προεκλογική του ομιλία στους Φούρνους την Πέμπτη 9 Μαΐου 2014, ανέφερε ότι στο πρόγραμμα της παράταξής του “Δυνατή Ερμιονίδα” , περιλαμβάνεται η συντήρηση και η επισκευή των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του Σχολείου των Φούρνων (όλο και κάποια συντήρηση θα χρειάζονται)  και ο ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου μπάσκετ (περισσότερο φως δεν βλάπτει).
2.  Ο κ. Γεωργόπουλος δεν ανέφερε ούτε έδωσε καμία υπόσχεση για επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου των Φούρνων.
3. Ο κ. Γεωργόπουλος μίλησε για αναβάθμιση και θεσμοθέτηση σε πανεπαρχιακό επίπεδο της γιορτής της Πρωτομαγιάς, στη θέση “Παπούλια” και την ονομασία της σε “Γιορτή της Άνοιξης”.
4.  Στο πρόγραμμα της “Δυνατής Ερμιονίδας” υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση και ΣΧΕΔΙΟ για τη διαχείριση των Απορριμμάτων. Πρόταση ρεαλιστική και εφαρμόσιμη σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία και τις κοινοτικές οδηγίες.
Όσον αφορά τις τρεις πρώτες αναφορές σας, προτείνουμε να στέλνετε καλύτερους και ψυχραιμότερους πληροφοριοδότες.
Για την αναφορά σας περί σταδιακής απομάκρυνσης των σκουπιδιών, περιμένουμε τη δική σας πρόταση και τον τρόπο “αυτόματης” εξαφάνισης των σκουπιδιών και φυσικά το σχέδιό σας. Θα είναι το plan A με καινούργιο Δεματοποιητή; ή θα έχουμε plan B σαν αυτό που αναφέρεται στο καινούργιο σας πρόγραμμα με εργοστάσια.... κάτι σαν μικρογραφία της περιφέρειας Πελοποννήσου που ΘΑ σας το χρηματοδοτήσει η περιφέρεια από κάτι κονδύλια κλπ κλπ.;
Δεν είδαμε όμως καμία τροποποίηση και καμία αναφορά σας ή ανακοίνωση μετά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη 7/5 στο Κρανίδι και τη δημόσια τοποθέτησή του για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
(blog Ιχνηλάτες) «Τελικά όμως αυτά που είπαν και οι δύο ,αλλά και η συζήτηση που ακολούθησε που ήταν πολυ ουσιαστική "έβγαλε"  αρκετές ειδήσεις.
Η πιο σημαντική αφορά τα τυπωμένα  ήδη εκλογικά προγράμματα των δημοτικών παρατάξεων
στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων καθώς ο κ.Τατούλης μετά από επίμονες ερωτήσεις
(Του Δημήτρη Σφυρή αλλά και άλλων) δήλωσε λακωνικά αλλά με σαφή τρόπο ,ότι το μονο που μένει στο Δήμο  πλέον είναι η συλλογή και η ανακύκλωση και η οικιακή κομποστοποίηση (όχι όμως δημοτικές μονάδες)
Κομποστοποίηση ,ΚΔΑΥ κλπ ουσιαστικά δεν μπορούν να γίνουν κατά δήλωση του»
Προσπαθήστε λοιπόν κ. Σφυρή με τις δικές σας θέσεις και προτάσεις να πείσετε τους ψηφοφόρους και μην παραποιείτε την αλήθεια. Αυτός ο τόπος είναι μικρός και όλοι μεταξύ μας γνωριζόμαστε, και εμείς και τα έργα μας.


Εκ του Γραφείου Τύπου
της “Δυνατής Ερμιονίδας”