Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΧΑΙΡΑ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ κ. ΤΟΚΑ



Αγαπητέ κ.Τόκα στην ερώτησή σας γιατί μέχρι σήμερα δεν ασχολήθηκα με τη δημιουργία δημοτικών αθλητικών κέντρων σας ενημερώνω ότι μέχρι σήμερα δεν είχα ασχοληθεί με οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με το Δήμο Ερμιονίδας και ως εκ τούτου δεν ήταν δυνατό να συμμετέχω σε τομείς και δραστηριότητες του Δήμου .Ήμουν ιατρός Ε.Σ.Υ. στο Κ.Υ. Κρανιδίου και κατάφερα να είναι το Κ.Υ. το καλύτερα εξοπλισμένο στην Ελλάδα όπως θα αντιληφθείτε από τα παρακάτω αναγραφόμενα. Για το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό την ευθύνη της επάνδρωσης έχει αποκλειστικά το Υπουργείο Υγείας.
Στο επόμενο ερώτημά σας τι θα ζητήσει ο δωρητής του κλειστού γυμναστηρίου στο Κρανίδι και αν θα του δώσουμε «Γη και ύδωρ» όπως αναγράφετε στο κείμενό σας, σας ενημερώνω ότι οι δωρητές ευεργετούν τους συμπολίτες μας χωρίς να αποσκοπούν σε ανταλλάγματα .Για να κατανοήσετε αυτό και να επανέλθει η λογική και η αξιοπρέπεια θα σας αναφέρω μερικά παραδείγματα. 

Το Νοέμβριο του 2013 στο Κ.Υ. Κρανιδίου δεν είχαμε αντιδραστήρια για τη γενική αίματος και οι συμπολίτες μας πλήρωναν την εξέταση στα ιδιωτικά εργαστήρια. Ζήτησα από την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη να μας βοηθήσει και μας προμήθευσε με αντιδραστήρια αξίας 7.000 ευρώ τα οποία χρησιμοποιούμε μέχρι και σήμερα. Τι ζήτησε; ΤΙΠΟΤΑ. 

Η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη προ ετών δώρισε στο Κ.Υ. Κρανιδίου εξαιρετικής τεχνολογίας ακτινολογικό μηχάνημα αξίας 60.000 ευρώ. Τι ζήτησε; ΤΙΠΟΤΑ. 

Το καλοκαίρι του 2013 ο κ. Βογιατζίδης για δωρεά αντιδραστηρίων θυρεοειδούς και P.S.A έδωσε 15.000 ευρώ και το ίδιο ποσό έδωσε και το 2012.Τι ζήτησε; ΤΙΠΟΤΑ.

Ο κ .Αλέξανδρος Γουλανδρής προσέφερε συνολικά για αγορά αντιδραστηρίων τα τρία τελευταία χρόνια 18.000 ευρώ .Τι ζήτησε ;ΤΙΠΟΤΑ.

Ο κ Γεώργιος και Λίττα Λιβανού προσφέρουν επί σειρά ετών αντιδραστήρια και αναλυτές ,πέρσι αντικατέστησαν τις σωληνώσεις του Κ.Υ. Κρανιδίου καθώς και ολόκληρο το σύστημα θέρμανσης με καινούργιο καυστήρα και θερμαντικά σώματα .Αντικατέστησαν με καινούργιο το εργαστήριο του Ακτινολογικού και συνεχώς μας εφοδιάζουν με ακτινολογικά films,καρδιογράφους και απινιδωτές. Τι ζήτησαν; ΤΙΠΟΤΑ.

Η κ. Φωτεινή Λιβανού με συνεχείς δωρεές σε μηχανήματα και αντιδραστήρια τα τελευταία 15 χρόνια στηρίζει με δυο παρασκευάστριες το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Κ.Υ. Κρανιδίου . Τι ζήτησε ;ΤΙΠΟΤΑ.

Ο κ.Γεώργιος και Ηρώ Κόβα δώρισαν στο Κ.Υ. Κρανιδίου μεγάλων δυνατοτήτων υπερηχογράφο που χρησιμοποιήθηκε επί σειρά ετών για υπερηχογραφήματα. Τι ζήτησαν; ΤΙΠΟΤΑ.

Ο κ.Στέλιος Καλαματούσης δώρισε προ δεκαετίας αιματολογικό αναλυτή που χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα αξίας 30.000 ευρώ. Τι ζήτησε ;ΤΙΠΟΤΑ.

Ο κ. Bluey Mαυρολέον δώρισε σύγχρονο μικροσκόπιο OLYMPUS. . Τι ζήτησε ;ΤΙΠΟΤΑ.

Ο κ. Απόστολος Πίτσος δώρισε μεγάλο φυγόκεντρο. Τι ζήτησε ;ΤΙΠΟΤΑ.

Ο κ. Αναστάσιος Καρανικόλας δώρισε κτήμα 5 στρεμμάτων. Τι ζήτησε ;ΤΙΠΟΤΑ.

Ο Σύλλογος Φίλων Πορτοχελίου δώρισε μεγάλο και σύγχρονο ασθενοφόρο. Τι ζήτησε ;ΤΙΠΟΤΑ.

Ο κ. Κώστας Έλληνας δώρισε σύγχρονο υπερηχογράφο και ασθενοφόρο. Τι ζήτησε ;ΤΙΠΟΤΑ.

Πάρα πολλοί άλλοι συμπατριώτες μας βοήθησαν και στήριξαν το Κ.Υ. Κρανιδίου χωρίς να ζητήσουν ποτέ ανταλλάγματα.Με ποια λογική οι αυριανοί δωρητές αθλητικών εγκαταστάσεων που γνωρίζουν ότι τα χρήματα που θα δαπανήσουν θα πιάσουν τόπο και δεν θα πάνε στη διαδρομή σε κάποιες τσέπες. 

Από όλα τα ανωτέρω αυτό το συμπέρασμα βγάζετε;

Καλή επιτυχία φίλε Τάσο Τόκα.




Μανώλης Μαχαίρας
Υποψήφιος Σύμβουλος «ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ»